Само за първите девет месеца на годината летище София е

...
Само за първите девет месеца на годината летище София е
Коментари Харесай

​Летище София върна стотици загубени вещи на техните собственици

Само за първите девет месеца на годината летище София е върнало 604 изгубени или забравени движимости на техните притежатели от общо открити за интервала 1 300, останалите – към момента не са потърсени, оповестиха от летището.

За съпоставяне през цялата 2016 година са открити 1 162 движимости. Притежателите на 616 от тях са си ги взели, а другите към момента чакат притежателите си.

София
 © фотография: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
Статистиката за последните четири години сочи, че от началото на 2013 година до края на септември тази година общият брой на изгубените или забравени движимости е 4 565. От тях повече от половината са върнати на притежателите им, а останалите непотърсени се съхраняват в специфични пространства. За посочения четиригодишен интервал са върнати 353 преносимия компютър, 225 телефона, 128 таблета, 111 IPAD-а, 58 IPHON-а, 49 фотоапарата и други Освен посочените предмети са върнати и огромни суми пари – 178 500 рубли, 16 222 евро, 10 010 лева, 4 302 паунда, 4 200 канадски $, 580 $.

Често забравяни движимости още са: ръчни часовници, персонални документи, очила, колани, детски колички, облекла, принадлежности, украшения и портфейли.

Служителите, които дават отговор за изгубените или забравени движимости помнят забавни истории към връщането на някои от тях. Такава да вземем за пример е историята с двойка, която не помни годежен пръстен на летище София. Липсата е открита на борда на самолета, само че с помощта на бързата реакция на летищната дирекция „ Сигурност “ годежният пръстен е открит и върнат на притежателката му. За това, че времето е релативно разбиране припомня и дамски часовник, пропуснат през февруари 2016 година и върнат година по-късно. Друг любопитен случай от тази година е за забравена раница с паспорти и документи, 4 200 канадски $, 250 $, 221 лева и таблет, които са върнати незабавно на притежателя им.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР