Само за първите девет месеца на 2017 г. инвестициите от

...
Само за първите девет месеца на 2017 г. инвестициите от
Коментари Харесай

Министър Караниколов: Швейцарските инвестиции в България за първите девет месеца на 2017 г. са в размер на 128.3 млн. евро

Само за първите девет месеца на 2017 година вложенията от Швейцария в България са в размер на 128.3 млн. евро. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов по време на среща с Българо-швейцарската комерсиална камара. На събитието участваха представители на над 40 компании.

Министър Караниколов уточни, че Швейцария е измежду водещите вложители в България, като за последните 20 години директните чисти задгранични вложения оттова са близо 2 милиарда евро.

Министърът на стопанската система изрече специфична признателност към швейцарските компании в страната ни за поддръжката им за реализацията на пилотен план " Швейцарска поддръжка за въвеждане на правилата на дуалното образование в българската просветителна система ”, прочут още като плана „ ДОМИНО “. „ Над 55 български възпитаници се образоват в швейцарски компании по плана “, посочи Караниколов.

Икономическият министър показа пред Българо-швейцарската камара и ограниченията за възстановяване на бизнес средата, поощряване на вложенията, осъществяване на политиките за поощряване на дребни и междинни предприятия, както и целите региона на стопанската система по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

За интервала януари-септември 2017 година износът за Швейцария е в размер на 100.5 млн. евро /0.5% дял от общия експорт и 28-мо място в българския износ/, а вносът от Швейцария възлиза на 145.9 млн. евро (ръст от 0.8%, 0.7% дял от общия импорт, 25-то място във вноса).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР