Само за месец т.нар. големи медии в България се опитаха

...
Само за месец т.нар. големи медии в България се опитаха
Коментари Харесай

За месец „големите“ медии у нас скриха или манипулираха едни от най-важните новини

Само за месец така наречен огромни медии в България се пробваха да скрият няколко значими вести от жителите. Дали по предписание от олигархо-политико-корпоративни кръгове или от самоцензуриране – всеки приблизително образован човек може да си отговори. Колкото по-малко знаеш, толкоз по-добре ще спиш. По-малко разкрития за политиците – повече пари в касата на медията. Останали са безусловно – 3-4 уеб страницата и 1-2 вестника, които се ровят в кавги и дават информация за протичащи се неща, които политици и власт избират да останат скрити, написа "Фрог нюз ". Бойко Борисов нееднократно е заявявал, че българските медии могат да разгласяват всичко за всеки. Могат, само че не желаят. Не желаят, тъй като са обвързани с кръгове от задкулисието, от време на време и от мафията. Борисов е наясно, само че напълно разумно трансферира виновността за свиневизацията на медиите към самите медии Ето какво пробваха да скрият, подменят и манипулират "големите " за месец:

1. Адвокатът на Движение за права и свободи депутата Делян Пеевски Александър Ангелов е крайният бенефициарен притежател на офшорката Viafot ltd., записана на Британските вирджински острови. Ошфорката Viafot е притежател на българската компания „ Виафот Инвестмънт България “. А това е основна за обществено-политическия и стопански живот в страната в последните 4 години компания. Именно тя демонстрира неприкрити упоритости да завладее цех „ Дунарит “ от притежателя Емилиян Гебрев. Разкритието е на онлайн изданието „ Биволъ “, което се базира на данни от Панамските документи (Panama Papers). Няколко медии цитират „ Биволъ “. „ Големите “ медии не обелват и дума. Един от вестниците е знаел от дълго време за офшорката и връзката на Ангелов с Пеевски, само че съзнателно е скривал информацията.

2. Разкритията за дивашките дейности на мутри и държавни чиновници по отношение на либийския танкер BADR са съзнателно премълчавани от доста медии месеци наред. Новината гръмна първо в Биволъ, по-късно и в още няколко медии. „ Големите “ бяха принудени да признаят новината, само че започнаха тотална операция като даваха думата единствено на публични лица, които да отхвърлят разбойническата офанзива на охранители и гранични служители на реда. Плюс значимата „ роля “ в сюжета на прокуратурата и няколко министерства. Всички те се пробваха да замажат абсурда. Той обаче се разраства. Защото са забъркани фигури от върховете на политиката.

3. Доскорошната зам.-директорка Агенцията за държавна финансова ревизия, разкри обществено, че е била насилвана от своя директен шеф Георги Начев, някогашен чиновник на ДАНС. Жената твърди, че нейната драма не е индивидуален случай в държавната администрация. Много от жертвите мълчат от боязън и позор. Нито една „ огромна “ медия не реагира по никакъв метод.

4. Доклад на съветските секрети служби разкрива, че България е изнесла оръжие за Армения на стойност над 100 млн $. Москва упреква Вашингтон и София, че са провалили контракти на Русия за стотици милиони с Ереван. Доставките са били направени със аероплан на беларуска компания. Пълно безмълвие. Страх от Кремъл? Или от съветските служби и някои кръгове?

5. Николай Панков, тв водещ и правист, заяви в предаването „ Честно казано с Люба Кулезич “ по Евроком, че финансовият министър Владислав Горанов персонално е изискал да се опрости данъчно обвързване от 12 милиона лв. на мюфтийството. Това станало по време на съвещание на парламентарната комисия по вероизповедания, на която са били обсъждани измененията в Закона за вероизповеданията. Горанов желал да прокара решение за еднократна прошка на това обвързване.

6. Прокурори и чиновници на ДАНС нахлуха в адвокатска адвокатска фирма, направиха обиски в домове на юристи. На един от тях – Лазар Карадалиев е повдигнато обвиняване. Висшият адвокатски съвет реагира остро на беззаконието. Само няколко уеб страницата оповестиха за акцията.

7. Открито взривно устройство в НДК преди закриването на българското председателство на Съвета на Европа. То е обезвредено, само че към момента следствието не е разкрило по какъв метод е вкарано и дали вътрешен човек от службите е забъркан. Съмненията за вътрешен човек идват от засилената защита по време на европредседателството. Пълна тишина.

„ Големите “ медии от дълго време не са огромни. Големи манипулатори са. Манипулират събитията, които са се случили или изобщо не пишат за тях. Идеята е, че щом хората не научават какво е станало, значи то не е станало. Това припомня времето, когато вождът на Октомврийската гражданска война Ленин бил болен през 1924 година Всяка заран му доставяли главните вестници – „ Правда “, „ Труд “ и „ Известия “. В тях пишело за грандиозните триумфи на комунистическата промишленост и стопанска система, за преизпълнени проекти, рекордни добиви и прочие хубавини. Докато един ден самият водач не разбрал, че всеки ден се печатат специфични броеве единствено за него, по заповед на Сталин, с измислени данни и достижения. За поддържане на висок дух…
Същата „ тактичност “ подхващат Хитлер и Гьобелс със основаването на Министерство на националното просвещение и агитация. Пред издателите на медии Гьобелс декларира: „ Не ни интересува истината, а резултата “. И медии като „ Der Angriff “ ( “Атака “), Völkischer Beobachter, “Народен наблюдаващ “, „ Der Stürmer “ ( “Штурмовак “ и други прецизно съблюдават повелята.
Подобно е държанието на значително родни медии през днешния ден и най-много тези, под крилото на… – знаете на кого.
Затова пък ни заляха шербетени репортажи по какъв начин двама служители на реда преследвали кола 360 километра. Зам.-главният прокурор Иван Гешев грееше в целия си искра по разнообразни проблеми. За последно се изяви като ловджия на терористи, които не били тъкмо терористи, но пращали някъде някакви пари. По време на интервенцията, за която Гешев даде всичко от себе си, са открити 34 000 евро. Малко повече в сравнение с коства часовника на министър Горанов... Въобще за следващ път първенец на месеца по медийно тропане е прокурор Гешев. Истински стахановец. Молодец!
Грейна и еврокомисарят Мария Габриел, която заобяснява напоително какво желал да каже Бойко Борисов с израза "синя лампа " на срещата с актива на ГЕРБ.
А един от пеевските флагмани напряко комплексира конкуренцията с новината, че на ревюто Агра-2019 ще бъде показан дрон-пръскачка...
Манипулацията на публичното мнение е в ход от много време. Възходът на операцията е право симетричен на сриването на свободата на словото – 111-то място./Фрог нюз
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР