Само за изминалата година са участвали в над 150 успешни

...
Само за изминалата година са участвали в над 150 успешни
Коментари Харесай

Полицейски кучета разкриха над 150 престъпления за година

Само за миналата година са взели участие в над 150 сполучливи акции. Немските и белгийски овчарки откриват опиати, взривни субстанции и задържат нарушители. 2 минути. Толкова време е задоволително на белгийската овчарка, с цел да извърши задачата си. Открива плик с хероин, прикрит в тайник.

Овчарката Файта е едвам на три години. Специалист е в откриването на наркотични субстанции и към този момент има няколко сполучливи реализации. За да е съвършена в специалността, не ламти за доста. „ Те не ламтят за награди. Те се радват изобщо, че са излезли да работят. Играчката за тях е най-голямата награда”, съобщи Кирил Кирилов, шеф на бранш „ Зоополиция и Кинология”, ГДНП.
свързани новини6460на 02.07.2015
Точно това е и правилото на образование на полицейските кучета – играта. „ Реално за кучето, по какъв начин то възприема света – то не търси опиати. То си търси играчката. Защото сега, в който маркира мястото, където се намира опиатът, то получава за премия играчката”, споделя пред Нова телевизия Кирилов.

Освен кучета от породата малиноа, на работа в Министерство на вътрешните работи има и доста немски овчарки. Една от тях е Дрон. Според статистиката той е топ ченге с съвършени резултати. Но постоянно може повече. Кучето и лидерът му упражняват най-малко по час и половина дневно. А с цел да си свършат всички съвършено работата, мотивацията е значима. И тя постоянно е надълбоко персонална.

Защо зачестяват случаите на нахапани от кучета хора

„ Това им е призванието. Аз не съм чул някой сътрудник да е пристигнал за пари. Идват множеството да работят, тъй като обичат кучета, обичат животни”, твърди Кирил Кирилов.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР