Само за два дни лекарите от 5 болници в страната,

...
Само за два дни лекарите от 5 болници в страната,
Коментари Харесай

За два дни лекарите от пет болници реализираха две донорски ситуации

Само за два дни лекарите от 5 лечебни заведения в страната, с помощта и на военния „ Спартан “, осъществиха две донорски обстановки. Те дават късмет за живот на петима българи.Ситуациите стават вероятни с помощта на силата на околните на 61-годишен мъж и 50-годишната жена, за която в разказахме през вчерашния ден в новините, съобщи.

Преди дни дамата от Германия изпада в мозъчна гибел у нас. Здравните ни управляващи се свързват с околните ѝ и те дават единодушие за подаяние на органите.По искане на Министерството на здравеопазването военният аероплан „ Спартан “ транспортира екипите на Александровска болница и ВМА до болница „ Света Марина “ във Варна, където е дамата.

Благодарение на безсънни часове за екипите на пет лечебни заведения петима души получават късмет за нов живот – два бъбрека са трансплантирани в Александровска болница, два – в „ Лозенец “, а черния дроб – във ВМА. Bорбата за сполучливото възобновяване на рецепиентите продължава, а общо донорските обстановки за страната от началото на годината стават девет, а трансплантациите – 18.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР