Само за 6 месеца при 22 деца в Пловдив е

...
Само за 6 месеца при 22 деца в Пловдив е
Коментари Харесай

Стряскаща статистика: 8-годишни хлапета се друсат в Пловдив!

Само за 6 месеца при 22 деца в Пловдив е установена използването на опиати. Цифрите са фрапантни, поради че възрастовите граници на дрогираните са сред 8 и 18 години.

Това са единствено записаните случаи, при които използвалите дрога малолетни и малолетни са били съобщи за работа в Детска педагогическа стая.

" Подчертавам, че става дума за деца под въздействието на опиати, а не такива, които са хванати да имат или популяризират, което се смята за закононарушение или противоправна демонстрация ", уточни Петко Василев, ръководител на Общинската комисия за битка с противообществените прояви при малолетни и малолетни в Пловдив. Според него данните са извънредно притеснителни, защото тези деца са евентуално в риск, написа trafficnews.bg .

Именно идентифицирането на лицата под 18-годишна възраст, при които вероятността за осъществяване на закононарушение или противоправна демонстрация е в повишени стойности, е първият основен детайл от работата на Комисията. Рискови групи са децата, живеещи в беднотия или в неприятна обществена среда. Превенцията е път към понижаване на отрицателната статистика.

Така по стратегия " Училището сигурна среда за децата " са извършени 350 часа в пловдивските учебни заведения през последното полугодие. По време на занятията се разискват 9 създадени тематики, включващи противоправните действия, към които децата са най-склонни, както и обстановките, в които самите те могат да станат жертва на закононарушение. Сред акцентите попадат кражбите и грабежите, вандализмът и киберпрестъпленията, които са изключително публикувани измежду децата. Разискват се изискванията и възрастта за бракосъчетание, рискови места, държание при допир с непознати и така нататък

От началото на 2018 година 24 малолетни лица /между 14 и 18 години/ са направили 37 закононарушения, като по този начин се бележи към 30% растеж на записаните закононарушения /с към 8 повече от тези за предното шестмесечие/. 39 пък са противообществените прояви на малолетни /под 14 години/, осъществени от общо 37 деца.

Лошите действия на децата са съсредоточени в осъществяването на обири, грабежи, безчинство и телесни повреди.

Тревожната наклонност децата освен да бъдат причинители, а и жертви се резервира. 42 са малолетните лица, към които е използвано принуждение, блудничество, осъществен е обир или друго закононарушение. 290 деца се водят на доклад в Детска педагогическа стая, а единствено 25% от тях са девойки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР