Само за 24 часа на територията на страната са констатирани

...
Само за 24 часа на територията на страната са констатирани
Коментари Харесай

10 000 нарушения на скоростта за 24 часа установи КАТ

Само за 24 часа на територията на страната са установени близо 10 000 нарушавания на скоростните режими, съобщи основен контрольор Лъчезар Близнаков от отдел „ Пътна полиция “ на ГДНП.

От 21 до 27 март в това число беше в ход профилирана полицейска интервенция за надзор на скоростните режими. Тя бе инициирана и проведена от Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – Roadpol като аналогични дейности се организираха на територията на всички страни-членки. В рамките на акцията, от 00.00 часа на 23 март вечерта до 24 часа на 24 март се организира и 24-часовият маратон за надзор на скоростта.

В календара на Roadpol е заложено два пъти в годината да се организира интервенция за надзор на скоростта. Причината за това е фактът, че несъобразената скорост остава съществена причина за по-голямата част от пътнотранспортните катастрофи в Европа.

Изготвените разбори демонстрират, че през 2021 година у нас несъобразената скорост е измежду водещите аргументи за настъпилите тежки пътнотранспортни произшествия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР