Само в рамките на една седмица на гръцките острови в

...
Само в рамките на една седмица на гръцките острови в
Коментари Харесай

1 200 мигранти са пристигнали с лодки в Гърция само за седмица

Само в границите на една седмица на гръцките острови в Егейско море са пристигнали с лодки от Турция 1 200 мигранти, заяви БНР, базирайки се на данни на локалните управляващи.

Само през вчерашния ден 251 мигранти без документи са пристигнали на островите Лесбос и Хиос.

По данни на гръцкия вестник "Катимерини " 171 от бежанците са пристигнали на Лесбос от Турция с пет обособени лодки. Други 80 мигранти достигнали крайбрежията на остров Хиос.

През последните няколко дни се е ускори и потокът на бежанци от сухопътната граница сред Турция и Гърция.Междувременно стана ясно, че в един от препълнените бежански лагери край Солун са зародили нови конфликти. Конфликтът бил сред самите мигранти в лагера в село Диавата. Полицията е арестувала 5 души.

Припомняме, през вчерашния ден над 200 бежанци излязоха на митинг и блокираха автомагистралата край Солун. Причината за митинга беше наводняване в палатките, които са настанени. Движението по автомагистралата беше спряно за близо 2 часа, до момента в който на мястото не дойдоха специфичните елементи на гръцката полиция.Пред гръцките медии мигрантите обяснили, че са плащали на трафикантите по 2 000 евро на човек. Трафикантите извозвали хората до Солун, където ги оставяли да търсят леговище в лагерите, в които към този момент са настанени пет пъти повече бежанци от допустимия потенциал.

От организацията "Лекари без граници " предизвестяват за заплаха от разпространяване на епидемии в лагерите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР