Само след минути е премиерата на филма Поклонници на светлината

...
Само след минути е премиерата на филма Поклонници на светлината
Коментари Харесай

Онлайн премиера на Поклонници на светлината ще се състои на 14 април

Само след минути е премиерата на кино лентата " Поклонници на светлината " на режисьора Стилиян Иванов. Той ще бъде показан не на огромния екран, а във виртуалното пространство. Мистичен танц свързва Слънцето, Бога и индивида в динамичния роман, отдаден на дервишите.

Главният воин Мохаммед е 29-годишен иранец, ИТ-специалист, работи в България за канадска компания, само че ни въвлича в разбирането на суфите за индивида и Вселената. Изцяло българският снимачен екип, неземната музика, супердиманичният монтаж ни водят в Иран, Турция, Гърция, Италия, Испания и доста други страни.

И мистичната приказка за суфите, които и до през днешния ден някои в света на Исляма възприемат като еретици, както нашите Богомили преди време, ни тласка към размисъл за хармонията сред нас и двуполюсната Вселена, в която има светлина и мрак, наслада и болежка, обич и боязън. А съгласно суфите не би трябвало да се опасяваме от непознатото.

Духовни послания от прадревни времена по супер съвременни технологии, по този начин ли?
Стилиян Иванов, режисьор: Погледнато действително е по този начин, тъй като във кино лентата " Поклонници на светлината " ние приказваме за суфизма, за един актуален дервиш - Мохаммед Чудари от Иран, който ни направи съпричастни в хилядолетната религия в безсмъртието, само че почтено казано това си е чиста проба Орфизмът. Идеята за безсмъртието на човешката душа идва на европейския континент в средата на 2000 прочие Хр. точно посредством вярата и религиозната философия на Орфей.
Сигурно и този филм от духовната сага на ученика на Хачо Бояджиев ще е притегли стотици хиляди фенове от целия свят в мрежата. Така стана и с останалите 47 документални кино лентата на Силиян Иванов - за Орфей, за Траките, за създателя на Суфизма - Руми, за Петър Дънов, които потвърждават изказванието на учени, че българските земи са били, са и ще бъдат един от духовните центрове на света.

Цялото изявление на Даниела Кънева със Стилиян Иванов вижте във видеото:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР