Само след 2 седмици стартира летният сезон, който всички очакват

...
Само след 2 седмици стартира летният сезон, който всички очакват
Коментари Харесай

Вече можем да запазим чадър и шезлонг онлайн

Само след 2 седмици започва летният сезон, който всички чакат да бъде доста мощен. По родното Черноморие има и новости - резервация на чадър и шезлонг онлайн, само че и по-високи цени поради инфлацията. Очаква се приложението, през което можем да си създадем резервация за чадър и шезлонг на плажа, да проработи от 1 юни. Тогава публично започва и летния сезон по родните плажове.

Част от концесионерите не одобряват концепцията и считат, че това ще затрудни посетителите и екипа им, вместо да ги улесни. Според специалисти обаче по този начин щял да се реши казусът с борбата за чадъри и шезлонги по линиите. „ Резервацията ще бъде на правилото, който се употребява, когато наемаме седалка в спектакъл, в кино салон или на футболен стадион. Смятам, че това ще бъде нещо, което ще облекчи много услугата, която предлагаме по морските плажове ", твърди ръководителят на Асоциация за развиване на дейностите по ръководство на морските плажове Симеон Цветков. По думите му хората ще могат да виждат какви свободни места има в действително време и да ги резервират и заплащат онлайн, което ще реши и казуса с заплащането по банков път.

Концесионери на някои плажни линии обаче са безапелационни, че колкото и добра да е концепцията, тя не може да се приложи на процедура. Според ръководителя на Асоциация концесионери морски плажове Николай Димитров концепцията е неприложима. Като една от аргументите за това той акцентира, че би трябвало да има човек, който да посрещне туристите и да ги съпроводи до този чадър или комплект, който са декларирали. „ Има месеци и дни през лятото, когато това е безусловно невероятно да се случи заради обстоятелството, че хората идват от рано заран и заемат всичко до не по-късно от 10 ч. според от плажа къде е разположен. Ти няма да по какъв начин, когато индивидът пристигна до плажа да му кажеш: „ Съжалявам, тези са резервирани, ти не можеш да ги ползваш " и да го върнеш. Това и по закон няма по какъв начин да се случи ", добавя Димитров. Особено през юли и август, когато дефицитът на свободни чадъри и шезлонги е максимален, концесионерите са си построили тактика, с цел да преодолеят модата с оставени плажни кърпи върху шезлонгите от ранни зори. „ Единственото, което можем да създадем, е да съберем хавлиите, и когато дойдат хората, да им ги върнем, тъй като това не е метод на опазване ", споделя още концесионерът.

От 1 юни всички концесионери би трябвало да са назначили нужните двойки водни спасители, които да подсигуряват сигурността на линиите. Проблем обаче и тази година ще е неналичието на подготвени фрагменти. Причината - множеството избират да работят на басейн. Проблем е и сезонната претовареност на спасителите. Според водния избавител Стефан Иванов е добре страната да намерения тези фрагменти да бъдат обезпечени и през зимата.

Опитни инструктори споделят горчивия опит от практиката си, че подготвени спасители след година-две опит или се отхвърлят от специалността, или отиват да работят зад граница. „ Казват, че вземат като начало 2500, тук-там имат и по 3000 на басейн. За евро приказваме. Тях ги задоволява това - квартири им обезпечават, храна им обезпечават ", споделя Васил Алексиев, инструктор „ Водно избавяне " към БЧК.

Концесионерите у нас са изправени пред предизвикването да комбинират фрагменти, с цел да подсигуряват освен брой спасители на линията, само че и сигурност. „ От няколко години наемаме по-стари на възраст, само че надлежно гледаме да ги комбинираме на пост да са млад - физически добре квалифициран и надлежно по-възрастен, само че пък с по-голям опит ", разкрива новия способ Николай Димитров. Не крие, че дефицит въпреки всичко ще има.

Нова телевизия, „ Събуди се "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР