Само шест ужасни стъпки ще бъдат достатъчни, за да може

...
Само шест ужасни стъпки ще бъдат достатъчни, за да може
Коментари Харесай

Реална заплаха: Шест стъпки рискуват кризата в Газа да ескалира в трета световна война

Само шест ужасни стъпки ще бъдат задоволителни, с цел да може рецесията в Газа да ескалира в третата международна война, написа The Sun. Боевете могат да доведат до откриването на редица нови фронтове. В най-лошия сюжет Англия и Съединени американски щати ще хвърлят своите сили в поддръжка на Израел, а по-късно Ливан, Сирия, Иран и Русия ще бъдат въвлечени в борбата.

Напрежението в Близкия изток внезапно ескалира, откакто терористите от Хамас отприщиха пъкъла върху Израел – изненадващите им офанзиви на 7 октомври убиха 1400 израелци.

От две седмици израелските отбранителни сили (IDF) събират сили на границата, а Ивицата Газа се приготвя за идното пълномащабно сухопътно навлизане. В същото време се твърди, че Израел стартира „ дълга война “.

Премиерът Бенямин Нетаняху даде обещание, че всички терористи на Хамас ще бъдат унищожени и акцентира, че Израел се „ бори за битие “ против „ новите нацисти “.

Междувременно две седмици на израелски обстрел на гъсто популации анклав лишиха живота на близо четири хиляди палестинци.

Те бяха последвани от ракетни офанзиви, въздушни набези, бомбени атентати в лечебни заведения и филантропична рецесия. В същото време Иран и ливанската Хизбула заплашват да отворят нови фронтове.

“Това е гъста и избухлива примес ”, сподели лорд Уест пред The ​​Sun. “Ситуацията заплашва да избухне в борба. ”

Клетви за отмъщение, съперничещи военни съюзи, бурни митинги и голям брой цивилни жертви: обстановката наподобява на буре с барут, което е на път да се взриви.

Лорд Уест изясни по какъв начин тази рецесия може да прерасне в трета международна война.

Размишлявайки върху събития, които биха могли да се случат през идващите дни, седмици или месеци, някогашен пълководец на Кралския флот предвижда, че спусъкът може да бъде израелска принуда, която ще аргументи големи цивилни жертви.

“Израел желае възмездие и желанието му е изцяло разбираемо ”, сподели той.

Ако обаче не се сдържи и реагира прекомерно, арабският свят ще се отдръпне от него с смут – а това е изпълнено с противоположна реакция “, добави той.

Настоящата блокада на Газа и идната инвазия на IDF може да са подобен миг.

„ Без храна, електричество и вода сухопътна интервенция на ИД може да аргументи големи жертви измежду палестинците “, сподели той.

„ И след големи жертви арабският свят може да промени решението си “, допусна той.

Важното е, че има опция Хизбула да се намеси след кръвопролитието в Газа “, добави лорд Уест.

Войната се популяризира в Ливан

Подкрепяната от Иран Хизбула държи крепко военната и политическа власт в Ливан и към този момент води опустошителна война против Израел през 2006 година, в която починаха 1200 души.

След бруталната офанзива на Хамас против Израел на 7 октомври, Хизбула изстреля „ залпове на взаимност “ през северната си граница и заплаши да се причисли към войната, „ когато моментът е подобаващ “.

На границата към този момент има конфликти. В един подобен епизод група интернационалните публицисти бяха ранени: един човек беше погубен и шестима бяха ранени.

Чуждите сили приканиха Хизбула да стои настрани заради опасенията, че спорът ще се трансферира в Ливан и ще отвори нов фронт.

Ситуацията е извънредно рискова, споделя лорд Уест.

Според него, в случай че Хизбула се намеси, това ще се трансформира в „ същински проблем “ за Израел.

Ерусалим от дълго време счита терористичната формация, основана в Ливан, за по-голяма опасност от Хамас: Хизбула разполага с по-модерни оръжия, в това число точно управляеми ракети и дронове.

„ Израел още веднъж ще реагира извънредно мощно и безспорно ще нападна Ливан “, изясни лорд Уест.

„ А Ливан към този момент е ужасна бъркотия… елементарно може да се срути и това единствено ще усили несигурността “, добави той.

Британското външно министерство към този момент посъветва британците неотложно да изоставен Ливан поради бурните митинги против Израел.

Посолството на Съединени американски щати в Бейрут неотдавна беше нападнато и английските министри се притесняват, че войната сред Израел и Хамас може да се популяризира в нежната страна всеки миг.

Асад и Путин се сплотяват

Лорд Уест допусна, че при сюжет, при който Ливан се разпадне, Сирия може да се включи идната в спора, а тя от своя страна е подкрепена от Москва.

„ Би било извънредно неразумно от страна на Башар ал-Асад, само че той може да почувства, че има обвързване да се намеси по един или различен метод “, сподели той.

„ Проблемът е, че Асад е подкрепян от Русия “, добави той, обяснявайки, че това може да въвлече самия Путин в борбата.

Уест означи, че войната сред Израел и Хамас към този момент е „ просто фантастична “ за Путин, тъй като е отклонила публичното внимание от украинския спор.

„ Така че колкото повече го възпламенява, толкоз по-добре е “, добави той.

Това също би било от изгода за неговия приятел-измамник Иран.

Война с Иран

Лорд Уест има вяра, че Иран, като мощ, пъклен склонна към заличаване, може да се опита да “вдъхнови терористи в други страни ” да предизвикат офанзиви против Израел.

„ Така че Израел може да почувства, че Иран би трябвало да отговори по един или различен метод “, сподели той.

Пенсионираният адмирал сподели, че в случай че обстановката в действителност вземе “злощастен поврат ” и Израел нападне Иран, “няма подозрение ”, че Иран ще упрекна Съединени американски щати и Обединеното кралство за присъединяване.

“И тогава се оказва, че обстановката ненадейно се е разширила и влошила – добави Уест. – За Иран ние сме просто “Малкият Шайтан ”, а “Големият Шайтан ” е Америка. ”

Иран е основен спонсор на палестинската терористична формация Хамас, както и на основаната в Ливан Хизбула.

Освен това, след терористичната офанзива на Хамас, Корпусът на гвардейците на ислямската гражданска война към този момент заплаши Израел с „ заличаване “ вследствие на друга „ шокова вълна “.

Техеран неведнъж е предупреждавал, че наземна офанзива против линията Газа ще докара до възмездие от други фронтове.

Съединени американски щати и Обединеното кралство влизат в борбата

Обединеното кралство и Съединени американски щати към този момент изпратиха сухопътни и военноморски сили в поддръжка на Израел в битката му против Хамас и за подсилване на районната непоклатимост.

Смята се, че боен транспортен съд на американския флот е създал първите си изстрели в отбрана на Израел в петък.

Военен транспортен съд в Червено море е свалил дронове и ракети, изстреляни от подкрепяните от Иран бунтовници хути от Йемен – за които се счита, че са ориентирани против Израел.

Очаква се след нахлуването на израелската войска в линията Газа да избухне кървава и продължителна война.

Страната е нащрек и е допустимо да се наложи да се бие повече против Хизбула на северния фронт – хиляди новоназначени резервисти неотдавна се насочиха там.

„ Ако Израел се разпадне поради Хизбула и Хамас, тогава ще има действителна заплаха от интервенция на Съединени американски щати и Англия “, допусна лорд Уест.

И в случай че нещата “не вървят изцяло по проект ”, НАТО ще се опита да усили качествата си в източното Средиземноморие, тъй като “нещата ще миришат на борба ”, сподели той.

Саудитска Арабия се причислява

Лорд Уест изясни, че последното парче от този пъзел, изпълнен със международна война, ще се свърже с хаоса в Саудитска Арабия.

Иран от години поддържа бунтовниците хуси в Йемен, които се бият против основния им ислямски комшия Саудитска Арабия.

Те също по този начин споделят гневната ненавист на Иран към Съединени американски щати и Израел.

След като президентът Джо Байдън удостовери непоколебимата си поддръжка за Израел, терористите започнаха да обстрелват с ракети американски военни бази в Сирия и Ирак.

Нестабилните, само че въоръжени хуси също предизвикат Саудитска Арабия, като насочват доставени от Иран ракети и към нейна територия.

Според лорд Уест, съчетано с общия безпорядък, който заплашва да погълне Близкия изток, това може да ядоса толкоз доста кралството, че то също да реши да взе участие в кървавата баня.

Нарастват опасенията, че рецесията в Газа ще отвори редица нови фронтове, а напрежението рискува да се популяризира в още повече страни.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР