Само със синхрон между Министерския съвет и Народното събрание можем

...
Само със синхрон между Министерския съвет и Народното събрание можем
Коментари Харесай

Денков: Само със синхрон между Министерския съвет и Народното събрание можем да продължим напред

Само със синхрон сред Министерския съвет и Народното събрание можем да продължим напред. Надявам се, че партиите ще намерят верния метод, с цел да можем да продължим напред по пътя, по който работихме до момента. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков преди началото на постоянното държавно съвещание през днешния ден. Повод за думите му е невъзможността Народното събрание да започва своята работа след изборната почивка заради липса на кворум.

„ Действията на партиите през идващите дни ще покажат кои от тях се интересуват единствено от тясно партийните си ползи и кои от ориста на България “, сподели министър-председателят. Акад. Денков акцентира, че депутатите имат три значими за страната задания, които би трябвало да изпълнят през идващите пет седмици. Народното събрание би трябвало да одобри в точния момент държавния бюджет за 2024, да направи дълго чаканите промени в Конституцията и да одобри разпоредбите и да стартира процедурата за избор на новата антикорупционна комисия. „ От това по какъв начин ще бъдат решени тези три задания зависи и по какъв начин ще се развива България през идващите години “, съобщи министър председателят.

Министерският съвет ще продължи да работи и да извършва задания и задължения, които е поел, увери министър-председателят. Една от тях е актуализацията на проекта за въвеждане на еврото от 1 януари 2025 година, която ще бъде призната от кабинета през днешния ден.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР