Само при две от 10 български марки масло не са

...
Само при две от 10 български марки масло не са
Коментари Харесай

Влагат в маслото опасни химикали, само 2 марки читави

Само при две от 10 български марки масло не са открити нарушавания при тест на наличието им, при останалите осем са открити проблеми. Инициативата беше на " Активни консуматори ", напомня NOVA.

Ето по какъв начин наподобяват данните от проучването: противогъбичен препарат в три от марките. Става дума за натамицин – срещу гъбички и плесени. В други три марки има немлечни мазнини, макар че продуктите не са обозначени като „ имитиращи”.

Две търговски марки са написали на етикетите доста по-високо количество мазнини в маслото си, в сравнение с е вложено действително.

„ За страдание не установихме усъвършенстване в съставките на маслото от предходното ни проучване през 2015 година. Много се надявах, че тези растителни мазнини към този момент няма да ги има в маслото. Оказа се, обаче, че те още веднъж са тук. Най-новото нарушаване е влагането в маслото на натамицин, който като се изключи че е химикал, е и алерген “, разяснява Богомил Николов от Асоциация „ Активни потребители”.

„ Той е позволен единствено за незадълбочено потребление, тъй като се употребява срещу появяването на мухъл върху продуктите”, добави още той.
тагове масло химикал алерген
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР