Само преди седмица Стефан Иванов и 17-годишният му син Максим

...
Само преди седмица Стефан Иванов и 17-годишният му син Максим
Коментари Харесай

Стефан и Максим Иванови: С някои трикове успяхме да се измъкнем от пиратски лодки

Само преди седмица Стефан Иванов и 17-годишният му наследник Максим извършиха сполучливо задачата да прекосят Атлантическия океан с гребна лодка. Двамата изгребаха тъкмо 4444 морски благи или другояче казано - 8230 километра за 105 дни. Вълнуващата им експедиция стартира от Портимао, Португалия и приключи сполучливо с достигането на остров Барбадос.
Сега, седмица след изтощителното предизвикателство, двамата описаха пред медиите за своето премеждие в зала в столичното частно учебно заведение св. Георги. Мястото не бе определено инцидентно. Възпитаник на елитното образователно заведение е 17-годишният Максим, който пред погледите на своите съученици описа за доста любопитни моменти от експедицията.

" Нещата, които са характерни и в действителност ме уплашиха бяха два съответни момента. В единия - татко ми беше във водата, с цел да почисти лодката, а аз забелязах към 4-метрова акула покрай него. В момента, в който му викнах да се прибере на лодката, той реши, че се майтапя с него. Другият противен миг бе, че имахме големи терзания, че сме заобиколени от пиратски лодки. С някои трикове успяхме да се измъкнем от тази заплаха ", съобщи 17-годишният възпитаник.

Стефан и Максим са получили специфични насоки за това по какъв начин да работят в непривичните за тях условия от един огромен български състезател. Олимпийският първенец Румяна Нейкова гледа онлайн презентацията им в ефира на Sportal.bg и прати поздрави на участниците, които пък не пропуснаха да кажат, че са извънредно задължени на нея и на нейния брачен партньор - някогашният министър на спорта Свилен Нейков за оказаната поддръжка и подпомагане.

Двамата запалянковци, които разкриха, че са стигнали до концепцията непринудено по време на диалог на вечеря обаче направиха всичко с благотворителна цел. Те посветиха експедицията си за хора със специфична потребност -тези, които се нуждаят от животоспасяваща трансплантация на орган.

Снимки: Марин Маринов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР