Само преди няколко седмици си зададохме въпроса кой е най-добрият

...
Само преди няколко седмици си зададохме въпроса кой е най-добрият
Коментари Харесай

Ето кой е World Class Барман на България за 2017 г.

Само преди няколко седмици си зададохме въпроса кой е най-хубавият барман в България. Именно той ще показа страната ни на финала на най-престижното съревнование за бармани в света – World Class, което ще се организира в Мексико сити през август.

За избора на десетимата финалисти се погрижиха интернационалният арбитър и World Class международен финалист от 2016 година Адриан Михалчик, който дружно с посланика на World Class за България Николай Нейков преброди цялата страна. Двамата се срещнаха с десетки бармани и тестваха доста коктейли.  

Тази година в българското издание се включиха рекорден брой бармани. Те трябваше да приготвят и показват авторски коктейли и да показват освен знанията и уменията си зад бара, само че и творчеството, харизмата и презентацията, които ги отличават от останалите.

Ние проследихме мини риалити формата в You Tube и Фейсбук и обявихме десетимата финалисти, а през днешния ден сме подготвени да обявим и най-хубавия, който се пребори за билета за Мексико сити!

За огромния народен край в София дойдоха двама от топ барманите на международната сцена: Дейвид Бийти – дипломат на водка Ketel One за Европа, и Тим Филипс – носителят на купата World Class Барман на годината за 2012 година Към тях се причисли и началник Петър Михалчев.



Журито изправи финалистите пред 4 провокации, които тестваха познанията им измежду класическите коктейли, само че и новаторския им дух, прецизността, бързината, естетическия им нюх за международната сцена и този към усетите от родината. Състезанието се организира в PM Club и продължи 13 часа, в които борбеният дух на съперниците не отпадна нито за момент и те демонстрираха извънредно високото си равнище, знания и схващане за коктейлната просвета, което същински впечатли оценяващите.

В 23:00 ч. месеците подготовка, напрежение и миксиране кулминираха в гала, която разкри, че купата World Class Барман на България за 2017 година печели Димитър Петровски (Sasa Asian Pub, София). Той ще има достойнството, удоволствието и отговорността да показа своите коктейли и страната ни на международния край в Мексико сити!

Честито на Димитър, пожелаваме му величествен триумф на финала на най-авторитетното интернационално съревнование за бармани в света – Diageo Reserve World Class!

Приготвили сме ви цяла изложба фотоси от националния край – разгледайте ги и се потопете в атмосферата на същинските коктейли!



С поддръжката на World Class
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР