Само преди дни с 38 гласа за общинските съветници в

...
Само преди дни с 38 гласа за общинските съветници в
Коментари Харесай

Бизнесът протестира решението летище Пловдив да се даде на общината

Само преди дни с 38 гласа " за " общинските съветници в Пловдив поддържаха настояването летище Пловдив да бъде предоставено от страната на община Пловдив. Предложението бе изненадващо, откакто търг за летището бе разгласен от Министерството на превоза и при присъединяване общината поддържа пловдивските участници - консорциум " Тракия икономическа зона " и компания " ПИМК ", които бяха класирани на второ място след китайската компания HNA.
Китайският консорциум се ангажира да влага 79 млн. евро за концесията със период 35 години, а по-късно разгласи желание да удвои инвестицията до 150 млн. Само месеци след спечелването на търга, обаче, китайският милиардер и ръководител на конгломерата-победител в търга Ван Цзян почина неуместно при рухване от стена. Малко по-късно китайците оповестиха, че няма да подпишат контракта за концесията.
Това, което последва, провокира мнение на Сдружението " Бизнесът за Пловдив ", изпратено до ръководителя на Народното събрание, министър-председателя, министъра на превоза и ръководителя на Общинския съвет в Пловдив.
" Спечелилата търга китайска компания се отхвърли и според закона за концесиите и тръжните условия се чака да бъде поканен за сключване на контракт класирания на второ място в търга консорциум сред „ Тракия икономическа зона " и компания „ ПИМК ", които са постоянни стопански субекти, ползващи се с положително име в Пловдив и страната. Това не се случва, а в това време, вместо да се изпълнят законовите разпореждания, документите по тръжната процедура са свалени от уеб страницата на Министерство на превоза ", се споделя в мнението на Сдружението, в което членуват 30 компании.
От " Бизнеса за Пловдив " настояват, че прокараното като изключителна точка на сесията на Общинския съвет в Пловдив на 2 август решение за отдаване на летище Пловдив за ръководство от общината приказва за външен напън, обслужва неразбираеми за обществеността ползи и няма икономическа аргументация по отношение на финансиране и развиване на летището с общинския бюджет .
От Сдружението правят оценка дейностите на общинското управление по проблема с летището като недомислени, голословни и рискови за града ". Оттам приканват Министерството на превоза да съблюдава регламента и законовите разпореждания, а Общинският съвет да преразгледа своето решение в полза на града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР