Само пред NOVA вчера главният секретар на МВР Петър Тодоров

...
Само пред NOVA вчера главният секретар на МВР Петър Тодоров
Коментари Харесай

Петър Тодоров: Съгласен съм с позицията на Президентството, това е истината

Само пред NOVA през вчерашния ден основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров разяснява позицията на Президентството по отношение на настояването на държавното управление той да бъде освободен. От „ Дондуков " 2 изясняват, че претекстовете към предлагането са „ напълно политически и са продължение на пълномащабната чистка в тази институция ".

„ Съгласен съм с изразената от Президентството позиция, тъй като това е истината. За мен тя е вярна и същинска ", съобщи той особено за NOVA.

На въпрос по какъв начин ще разяснява обвиняванията, с които се желае неговото освобождение, той съобщи: „ На този стадий не искам да разясня претекстовете, въпреки че по всеки един от тях имам какво да кажа. Истината е в отчетите за активността на Министерство на вътрешните работи за 2022 година и за първото полугодие на 2023 година Те демонстрират доста ясно дали Министерство на вътрешните работи се оправя добре. Там, видно от изнесения отчет, престъпността за изтеклото полугодие е намаляла с 4,1%, а разкриваемостта се е нараснала с 5%. Защо е това разминаване - няма да разясня. Официалният отчет на Министерство на вътрешните работи може да се изиска и да се ревизира ", посочи Тодоров.

Пред NOVA основният секретар на Министерство на вътрешните работи изясни, че са заменени 14 шефове на регионални дирекции на полицията. С него, като професионален началник, това не било в съгласие. „ Между тях има извънредно положителни като резултати дирекции. За кадровата политика дава отговор министърът. За мен част от шефовете, които бяха заменени, са с извънредно положителни резултати ", уточни Петър Тодоров.

В сряда вътрешният министър Калин Стоянов уточни, че основният секретар на Министерство на вътрешните работи е виновен за неналичието на организация и надзор върху действия в Министерството на вътрешните работи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР