Само пиар агенцията АПРА“ ООД е подала оферта за участие

...
Само пиар агенцията АПРА“ ООД е подала оферта за участие
Коментари Харесай

Само една пиар агенция – туроператор иска да прави онлайн рекламата на България


Само пиар организацията „ АПРА “ ООД е подала оферта за присъединяване в публичната поръчка „ Избор на реализатор за осъществяване на информационни акции на Министерство на туризма в онлайн среда “, откри инспекция на TravelNews в регистъра на търговете. Компанията има лиценз и за туроператор. Обществената поръчка е за 396 000 лева с Данък добавена стойност. Тя е разграничена в две позиции - „ Реализиране на информационни акции на  Министерство на туризма в онлайн среда за поощряване на вътрешния туризъм “ и „ Реализиране на информационни акции на Министерство на туризма в онлайн среда за привличане на задгранични туристи от целеви и перспективни за страната ни пазари “.

„ АПРА “ ООД е благосъстоятелност на Томислав Цолов и е част от групата APRA Porter Novelli. Това беше една от обичаните пиар организации при ръководството на ГЕРБ. Компанията изпълняваше поръчки за реклама на България при дългогодшния министър на туризма от партията Николина Ангелкова и в редица други министерства. Тя обслужваше още Българския състезателен тотализатор, в който по времето на ГЕРБ въздействие имаше предприемачът и народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски, глобен от Съединени американски щати за корупция по закона “Магнитски ”.

Пиар организацията ще бъде определена без действителна конкуренция откакто има един претендент, обясниха пред TravelNews адвокати. Предната сходна процедура беше спряна от настоящия длъжностен министър на туризма Илин Димитров точно поради неналичието на конкуренция. Тя беше оповестена от предходния министър Христо Проданов (БСП) и тогава още веднъж се яви единствено „ АПРА “ ООД. „ При подадена една оферта действително няма съревнование. Възложителят в лицето на министъра на туризма би трябвало да реши дали да приключи процедурата поради неналичието на конкуренция и да разгласи нова такава “, разясниха адвокати. Този път не е ясно какво решение ще вземе министър Димитров.
В предметния обсег на услугите, възлагани с актуалната социална поръчка, се включва обезпечаването на действия по медийно обслужване, свързани с обмисляне, подготовка, организация, осъществяване и отчитане на планирано избрани (към момента на разкриване на процедурата) от Министерство на туризма информационни акции, посредством потребление на следните информационни канали (без изброяването да е изчерпателно и обвързващо Възложителя): интернет уеб сайтове, електронни осведомителни организации, портали за видео шерване, обществени мрежи и други Основна цел на публичната поръчка е основаване и осъществяване на информационни медийни акции, които да разпространяват и промотират България като  безвредна, сигурна, целогодишна и разнообразна туристическа дестинация в страната и на целеви и перспективни пазари.
В предната социална поръчка от „ АПРА “ ООД бяха дали обща ценова оферта от 9 840 лева без Данък добавена стойност за 1 бр. създаване и издание на авторска публикация/статия със снимков материал с уредени авторски права (1990 лева.); 1 бр. обява за медийно отразяване на прессъобщение, подадено от Министерство на туризма на заглавна страница (500 лева.); 1 бр. обява за медийно отразяване на прессъобщение, подадено от Министерство на туризма на вътрешна страница (400 лева.); 1 бр. изявление (1500 лева.); 1 брой пост в обществените мрежи на онлайн медиите (250 лева.); 1 бр. обява в онлайн платформа за шерване на видео наличие (200 лева.) и за банер/pre-roll акция за интервал от най-малко 120 дни (5000 лева.). Предстои да бъде отворено настоящето им предложение.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР