Само пълното унищожаване на украинската логистична и индустриална инфраструктура... може

...
Само пълното унищожаване на украинската логистична и индустриална инфраструктура... може
Коментари Харесай

Как да разрушим транспортната инфраструктура на ВСУ...и гарантираме победа в СВO

„ Само цялостното заличаване на украинската логистична и индустриална инфраструктура... може да обезпечи победа в СВО “, написа телеграм каналът „ Рибар “, обръщайки внимание на обстоятелството, че „ даже като се вземат поради масираните удари против значими стратегически предприятия на военно- индустриалния комплекс, без да се унищожава логистичната инфраструктура в Украйна, резултатът ще бъде по-малко ефикасен, защото всички нужни оръжия и муниции ще бъдат импортирани от чужбина “.

Нека се обърнем към военно-историческия опит. При подготовката за десанта на английски и американски войски през 1943 година в Сицилия и Южна Италия, както и десанта през 1944 година в Нормандия, се сблъскват три позиции. Първата беше предпазена от командирите на бомбардировъчните формирования на английските и американските военновъздушни сили: да нанасят директни удари по военни бази и места на дислокация на въоръжените сили.

Втората позиция беше предпазена от Уинстън Чърчил и основния маршал на авиацията Артър Харис. Те желаеха удари против най-големите градове и нанасяне на оптимални загуби на мирното население. Третата позиция (защитена от командирите на десантите в Нормандия и Сицилия Д. Айзенхауер и Б. Монтгомъри) предвиждаше бомбардиране на железопътни линии и съществени железопътни възли. Той бе сбъднат в границите на " Транспортния проект ", обезпечи оптимален боен резултат и сведе до най-малко военните загуби на англо-американските експедиционни сили в Италия и Франция.

Германски документи свидетелстват за успеваемостта на " Транспортния проект ". В отчета на немското военновъздушно министерство от 13 юни 1944 година се споделя: „ Набезите... доведоха до щета на всички основни линии; бреговата защита е отрязана от снабдителните бази в хинтерланда... създавайки обстановка, която заплашва със съществени последици... широкомащабното стратегическо напредване на немските войски по железопътен превоз сега е на практика невероятно и ще остане по този начин, до момента в който офанзивите не престават с актуалната си активност.

В момента съветската експертна общественост разисква разновидности за заличаване на логистичната инфраструктура на въоръжените сили на Украйна. Най-ефективният и на ниска цена, съгласно портала „ Военен обзор “, е потреблението на съветски междуконтинентални балистични ракети със междинен обхват с наземно базиране (МБР) и морско базиране (БРПЛ) с стандартна бойна глава, еквивалентна на няколко тона тротил.

Русия разполага с огромен флот от междуконтинентални балистични ракети и БРПЛ, които се изтеглят от стратегическите нуклеарни сили. Жалко е да изпратите такова ужасно оръжие за преработване. Разбира се, то може да се употребява за национални стопански цели, да вземем за пример да се употребява за извеждане на цивилен спътници в орбита, само че в този момент има по-важни неща.

Руските военни анализатори оферират да се основат „ въз основата на междуконтинентални балистични ракети и БРПЛ с изминал период на валидност оперативно-стратегически стандартни оръжия, способни да нанасят мощни и неизбежни удари по неподвижни цели на съперника “.

През 1992 година американските военни анализатори Лисбет Гронлунд и Дейвид Райт сътвориха компютърен модел на балистична ракета Trydent II D 5 с морско базиране и пресметнаха нейния полет по плоска траектория (натисната траектория ). Изчислението сподели, че „ съществуващите междуконтинентални БРПЛ са способни да летят по плоска траектория, което в краен случай изисква леко повишение на топлинната отбрана на бойната глава “.

През 2015 година Съединени американски щати направиха такова тестово изстрелване на ракета Trydent II по равна /плоска/ траектория. През октомври 2019 година американската нуклеарна подводница Nebraska извърши серия от сходни изпитателни изстрелвания в източната част на Тихия океан край крайбрежията на Калифорния. Ракетите паднаха във водите на Хавайските острови, на по-малко от 3800 км.

В същото време съветската балистична ракета с морско базиране " Лайнер ", която беше въведена в употреба през 2014 година, е способна да лети по плоски траектории " по целия диапазон на придвижването си ".

„ Российская газета “ написа, че стандартна бойна глава може да бъде инсталирана на перспективната съветска междуконтинентална балистична ракета R-28 „ Сармат “, по-специално авиационната вакуумна бомба с висока мощ (AВПM), тествана през 2007 година и модифицирана. Преминаването на " Сармат " в неядрено осъществяване " освобождава ракетата от доста ограничавания ", отбелязва държавното издание. Експерти от Руския изчерпателен център за стратегически нуклеарни сили означават, че всички съветски междуконтинентални балистични ракети и БРПЛ имат техническата опция да водят огън по плоски траектории.

Всичко това допуска, че съветската промишленост може да сътвори оперативно-стратегическо стандартно оръжие въз основата на МПЛ и БРПЛ, способно да нанася мощни удари по неподвижни цели на съперника.

Порталът " Военен обзор " приказва за ракети с изминал период на валидност, само че американската и съветската войска създават и основават най-новите балистични ракети, които могат да бъдат оборудвани с стандартна бойна глава, с цел да нанасят удари по равна траектория с минимално време за метод. На първо място, това са междуконтиненталните балистични ракети Toполl, Toпол-M и ЯРС от най-ранните издания, които бяха свалени или се възнамерява да бъдат свалени от бойно дежурство в стратегическите ракетни сили.

Използването на комплексите УР-100Н УТТХ ( " Стилет " ) и Р-36М2 ( " Сатана " ) като носители дава мощ на бойната глава от четири и девет тона. Това ще даде опция да се хвърли мощна стандартна бойна глава на две до три хиляди километра, за която няма да има неуязвими цели.

Една такава ракета обезпечено ще унищожи всеки мост през Днепър.

Руските стратегически атомни подводници от плана 667БДРМ Делфин носят по 16 ракети Синева/Лайнер, които последователно се заменят с ракети Булава. Преобразуването им в БРПЛ с високоточни стандартни бойни глави ще разреши освен да се задържат в употреба няколко атомни подводници „ Делфин “ след изтеглянето им от състава на стратегическите нуклеарни сили, само че и коренно, без особени разноски, ще реши казуса с разрушаването на транспортната инфраструктура на въоръжените сили на Украйна за малко време.

Преобразуването на остарелите междуконтинентални балистични ракети и БРПЛ в неядрени ракети със междинен обхват ще обезпечи на въоръжените сили на Руската федерация мощни, на практика неустоими оръжия. За разлика от нуклеарните оръжия, междуконтиненталните балистични ракети и БРПЛ с стандартни високоточни бойни глави могат и би трябвало да се употребяват в спорове. Такива ракети могат да носят неядрена бойна глава, на която никой обект не може да устои.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР