Само минута след като влязла в Метавселената на Фейсбук британка

...
Само минута след като влязла в Метавселената на Фейсбук британка
Коментари Харесай

Случи се: Първото групово изнасилване на жена в Метавселената

Само минута откакто влезнала в Метавселената на Facebook британка била "групово изнасилена ".

За ужасното преживяване споделя самата Нина Джейн Петъл - 43-годишна майка на 4-годишно дете. "Бях вербално и полово унизена от трима мъжки аватари, с мъжки гласове. Те вършиха смущаващи придвижвания във връзка с моя аватар, правейки скрийншоти на дейностите си ", споделя тя пред "Дейли мейл ".

"Когато се пробвах да се махна, те споделиха: "Не се преструвай, че не ти харесва ". Беше призрачен сън ", продължава описа си травмираната жена.

If you're paying attention to the latest headlines, please take a moment to read about my reason for sharing my experience. A Safer Metaverse-
— Nina Jane Patel (@NinaJane_PhD)
"Всико се случи толкоз бързо, още преди даже да съумея да помисля за слагането на защитната преграда на място. Замръзнах ", прибавя тя. "Беше сюрреалистично. Беше кошмар- "

След като изключила шлема си, с цел да приключи срещата, едвам се успокоила. Жената твърди, че още изпитва безпокойствие от преживянато.

През декември тестер на метавселената на Зукърбърг разгласи, че е бил изнасилен - група аватари са опипвали мястото, на което е трябвало да се намират слабините на виртуалния му боец. В отговор Вивек Шарма, вицепрезидент на VR света на Meta, заяви пред The Verge, че казусът е "безусловно неприемлив ". Той обаче разясни, че тестерът не е употребявал функционалност за сигурност, която има за цел да блокира нежеланите взаимоотношения с околния свят.

EXCL INTERVIEW: A MOTHER has described how a gang sexually assaulted her less than a minute after she entered
Facebook’s virtual online world. The episode will raise further concerns that the metaverse - a 3D virtual world - will become a space for criminals to operate.
— Molly Clayton (@mollclayton)
Според осведомени аватарите в метавселената на Зукърбърг умишлено са направени без крака, за да нямат слабини и задни детайли. Meta се ангажира и с отговорността да направи виртуалния си свят напълно безопасен. Предвидена е опция за изпращането на доклади срещу " виртуалните насилници ". Предвижда се и увеличаване на модерацията.

След новината за виртуалното обезчестяване, от компанията Meta реагираха бързо, като показаха нов инструмент за сигурност - Personal Boundary, в онлайн виртуалността.

Personal Boundary ще сътвори "повече персонално пространство за хората и ще улесни избягването на нежелани взаимоотношения ", посочи Вивеш Шарма. Според уверенията му, в случай че някой се опита да навлезе в персоналните граници на даден аватар, системата ще спре придвижването им напред.

"Съжаляваме, че това се е случило. Искаме всички в Horizon Venues да имат позитивно преживяване и елементарно да намират инструментите за сигурност, които могат да оказват помощ в обстановка като тази - и да ни оказват помощ да проверяваме и да предприемем дейности “, споделя представител на Meta.

Потребителите на Horizons Venues би трябвало да имат навършени 18 години, само че специалисти са обезпокоени, че това няма да попречи на по-младите да излъжат за възрастта си.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР