Само Германия е отговорна за избухването на Втората световна война,

...
Само Германия е отговорна за избухването на Втората световна война,
Коментари Харесай

Маас: Германия е отговорна за ВСВ и Холокоста

Само Германия е виновна за експлоадирането на Втората международна война , този, който се пробва да опише други като нарушители, пренаписва историята и разделя Европа. Това се споделя в взаимна публикация на немския външен министър Хайко Маас и немския историк проф. Андреас Виршинг , оповестена в Der Spiegel във връзка 75-годишнината от края на Втората международна война и представена от ТАСС.

8 май " се трансформира в Ден на освобождението за милиони лишени от права и преследвани, Ден на възпоменание на жертвите, Победа над беззаконието. Германците заплатиха цената за това, че разрешиха да се осъществя 30 януари 1933 година (назначаването на Адолф Хитлер за канцлер ) и не можаха да се освободят от националсоциализма независимо ".
 Балтийските страни упрекнаха Русия в опит да фалшифицира историята
Балтийските страни упрекнаха Русия в опит да фалшифицира историята

В взаимна декларация президентите на Литва, Латвия и Естония

" Миналото на Германия демонстрира заплахата от ревизионизма, който заменя рационалното мислене с националните легенди ", изясняват Маас и Виршинг.

Те приканват за внимателно боравене с историята и напомнят, че в множеството някогашни руски републики и страните от западната коалиция се организират тържества и военни паради на годишнината от края на войната, само че до момента в който те се поздравяват, Полша, балтийските страни и някои други европейски страни са със смесени страсти .

" Радостта от успеха над националсоциализма се свързва с началото на нова форма на независимост ", декларират Маас и Виршинг.

Те означават, че Германия, имайки поради своето минало, би трябвало ясно да изрази своето мнение , когато " тези, които са нападнати се превръщани в агресори, а жертвите - в нарушители ".
 Китай: Москва и Пекин би трябвало дружно да пазят резултата от ВСВ
Китай: Москва и Пекин би трябвало дружно да пазят резултата от ВСВ

Той не предстои на проверка или подозрения

" Постоянният опит през последните месеци да се пренапише историята по подобен нахален метод изисква ясна позиция от нас , която в действителност въобще не е нужна в светлината на неоспорим исторически факт - единствено Германия стартира Втората международна война, като нападна Полша ", акцентират Маас и Виршинг.

" И единствено Германия е виновна за закононарушенията на Холокоста . Тези, които се съмняват в това и показват други народи като нарушители, се държат незаслужено по отношение на жертвите, те употребяват историята за личните си наемни цели и разцепват Европа ", акцентира в публикацията.

" Този, който се пробва да постави точка в тази част от немската история, освен се подиграва с жертвите, само че и лишава немската политика от доверие ", декларират Маас и Виршинг.

8 май се отбелязва в Германия като Ден на освобождението от националсоциализма и края на Втората международна война в Европа . В нощта на 8 против 9 май 1945 година, в 10:43 ч. Берлин, е подписан Актът за цялостната и безусловна капитулация на нацистка Германия. Датите на формалното известие от държавните глави за подписването на капитулацията са 8 май в Европа и 9 май в Съюз на съветските социалистически републики.
 Еврейски водач предизвестява германците да не не помнят предишното
Еврейски водач предизвестява германците да не не помнят предишното

Шустер вижда рискова амнезия за историята измежду по-младите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР