Само Гърция може да ни конкурираБългария не само е най-близката

...
Само Гърция може да ни конкурираБългария не само е най-близката
Коментари Харесай

Колко близки сме с Русия

Само Гърция може да ни конкурира

България освен е „ най-близката до Съюз на съветските социалистически републики някогашна социалистическа страна “, както надали инцидентно стартират множеството публикации за страната ни в западните медия, само че е и единствената от новоприсъединените страни към НАТО и Европейски Съюз с отчетливи и всеобщи проруски сантименти. Респективно такива са корупцията и националният бранд, да вземем за пример. В същото време не пропущаме да наблегнем при случаи на държавно равнище на „ дълбоките ни исторически и културни връзки с Русия “. Във връзка с това желаеме безусловна анулация на глобите против избрани съветски олигарси и компании, честваме Путин, слушаме деликатно по тивито Дугин в деня на убийството на Политковская, и приветстваме задушевно на посетители прокурора Чайка. Между другото от старите членове на Европейски Съюз и НАТО, единствената стопанска система с сходни, въпреки и не толкоз мощни сантименти към Русия е Гърция, която към този момент бива изпреварена от някоя от страните с противоположни сантименти към Русия. И не е доста комфортно да се одобри обяснението, че милеем за Кремъл, поради Православието, тъй като и румънците са православни, дори доста повече от нас и руснаците, нали.

Не споделям, че би трябвало ненадейно да обърнем сантиментите си по отношение на Русия, само че може би ще е практично и смиряващо да поправяме най-малко упованията си за сегашното и бъдещето на страната ни и за развиването на страната ни.

*Авторът е ръководител на Европейския институт за тактики и разбори, някогашен заместник-министър на финансите. Текстът е от персоналния му профил във фейсбук
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР