Само една част от българското младо общество е политически активна.

...
Само една част от българското младо общество е политически активна.
Коментари Харесай

Шкварек: Нови силни играчи се появяват само на няколко места

Само една част от българското младо общество е политически дейна. В политическият набор това е частта на градско-либералната каста, това съобщи историкът и политически анализатор Кристиян Шкварек пред БГНЕС. Той добави, че това си проличава с изборите последните няколко години, хора като Кирил Петков и Асен Василев съставляват това по-младо потомство. Те са много по-млади от Иван Костов примерно. Останалите основни политически сфери в България нямат към момента промяна на поколението, това се вижда единствено при либералите.

Шкварек обясни, че това се получава най-вече тъй като някой от старите политици се " пенсионира ". Това оставя свободно място, което се заема от по-младите.

" Нови " мощни играчи " се появяват единствено на няколко места. Костадин Костадинов при националистическата проруска сфера, а Асен Василев и Кирил Петков при либералите. "

" Демографията играе значима роля, тя е ориста за един народ. Също по този начин играе и значима роля за политическия набор. България е мощно застаряваща страна, като това мощно понижава шанса да се появи историческа фигура от идващите генерации ", съобщи Шкварек.

Той разяснява и смяната сред опълчването дясно-ляво в България.

" Има смяна в България сред остарялото дясно-ляво и изток-запад. Заражда се отначало опълчване сред консерватизъм и демократизъм. Може да забележим по какъв начин всяко нещо незабавно разделя партиите и обществото въз основата дали е проевропейско или евроскептично, прогресивно или консервативно…Като това е основната граница, в случай че си по- извънредно напредничав си извънредно ляв, а в случай че си по-консервативен си извънредно десен. "

" България догонва трендовете, които към този момент са се случили на запад, разделянето в политиката да е въз основата най-вече сред прогресивизъм и консерватизъм ", съобщи Шкварек.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР