Само един от задържаните кандидати за местната власт в Несебър

...
Само един от задържаните кандидати за местната власт в Несебър
Коментари Харесай

Освободиха само единия от задържаните кандидати за местната власт в Несебър

Само един от арестуваните претенденти за локалната власт в Несебър беше освободен от ареста. Останалите четирима, които бяха упрекнати за пазаруване на гласове, остават зад решетките.

След 4-часово съвещание съдът реши, че четирима от петимата обвинени има заплаха да извършат закононарушение и ги остави в ареста.
Николай Хаджигенов - юрист: Беше ясно, че по този начин ще стане, преди изборите няма да ги пуснат. Така или другояче това е политика.
Според отбраната липсват обстоятелства за осъществяването на каквото и да е закононарушение.
Татяна Дончева - юрист: Доказателствата са един очевидец, сходен на Бисер Лазов, който споделя разкази с непредвиден край.
Сийка Милева - прокурор в Специализираната прокуратура:
- Какви доказателства има с изключение на думите на този очевидец?- Както чухте в пледоарията, има задоволително събрани доказателства, не е този единствен очевидец, има разпитани над 10 очевидеца. Защитата разяснява само разпита на този очевидец. - Специални разследващи средства има ли?- Да, употребявани са. - А за какво не са приложени?
Към делото към момента не са приложени и записите от камери, с които прокуратурата твърди, че разполага.

Според отбраната закононарушението, в което са упрекнати петимата, е осъществено преди датата на регистрация за локалните избори - т.е. те не са били в качеството си на длъжностни лица.

Според обвиняването обаче става дума за продължаващо закононарушение. Законът планува над три години отнемане от независимост. Прокуратурата обмисля дали ще апелира освобождението на петия претендент за локална власт.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР