Само един от борците ни стигна полуфиналите на олимпийската квалификация

...
Само един от борците ни стигна полуфиналите на олимпийската квалификация
Коментари Харесай

Ахмед Батаев ще се бори за олимпийска квота в "Арена Армеец"

Само един от борците ни стигна полуфиналите на олимпийската подготовка по битка в „ Арена Армеец “. Ахмед Батаев реализира две победи в категория до 97 кг на свободния жанр и в следобедния сеанс ще спори с Абрахам де Хесус Руано (Италия) за място на край. И при триумф ще си обезпечи квота за олимпиадата.

Натурализираният у нас чеченец стартира с механически туш 10:0 над Луис Перес Соса (Доминиканска република). А по-късно в инфарктен четвъртфинал победи и индиеца Сативар Кудиан, който поведе с 5:1, само че по-късно нашият национал с две офанзиви съумя да изравни – 5:5 и да завоюва срещата.

Малшанс имаше Али Умарпашаев в категория до 74 кг. Чеченецът с български паспорт стартира безапелационно с по 10:0 над Джасмит Фулка (Канада) и Хорхе Лано (Аржентина), а на четвъртфиналите загуби от сегашния европейски първенец Таймураз Салказанов (Словакия). Умарпашаев стартира с офанзива още в първите секунди, която му донесе 4 точки, само че в оставащото време осетинецът със словенки паспорт съумя да изравни, а най-после и да завоюва срещата с 6:4.

Останалите ни представители изгубиха рано. Рухам Расим (65 кг) отстъпи на Джордан Оливър (САЩ), Ахмед Магамаев (86) бе спрян от грузинеца Сандро Аминашвили с 5:6, а Георги Иванов (125 кг) отстъпи на руснака Сергей Корзиев – 12:2.Само финалистите в категорията взимат квоти за игрите в Токио. Полуфиналите стартират от 19 часа. А формалното разкриване на шампионата е от 18,15 часа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР