Само един на всеки 200 модела по време на световните

...
Само един на всеки 200 модела по време на световните
Коментари Харесай

Къде е мястото по-възрастните модели в модната индустрия

Само един на всеки 200 модела по време на международните седмици на модата е на възраст над 50 години от 2020 година насам;Средната възраст на моделите по стилните сцени се е нараснала едвам с две години - от 21 на 23 - от 2014 година досега;Брандовете към момента са склонни да приоритизират младежкия тип в акциите си пред реалистичното показване на действителните им клиенти.
са на The Fashion Spot. А анализът демонстрира, че през последното десетилетие въпреки всичко се следи блян към приобщаване на разнообразни групи хора към стилната промишленост. Хората от дълго време отвориха очите си за тесния и килнат разказ, натрапен от модата. Въпреки напъните си, браншът продължава да си навлича рецензии поради неналичието на разнообразие, приобщаване и резистентност. Въпреки че във връзка с приобщаването и многоообразието може да наподобява, че са положени старания и усъвършенстване има, към момента следва дълъг път, до момента в който се наложи забележителна смяна.

Достатъчно индикативен образец са динамичните beauty трендове за младите възрастови групи, които се трансформират на всеки две седмици. Напълно друг метод от този, с който промишлеността обгрижва дамите, минали избрана възраст - в най-лошия случай те или са изцяло пренебрегнати, или когато бъдат таргетирани, то е със сухи и клиширани акции.

Време е промишлеността да се разсъни за демографската група, която има голяма покупателна дарба, написа Fashion & Law Journal. В отчет на Международния център за дългоденствие (ILC-UK) се акцентира, че пренебрегването на потребностите на по-възрастното потомство основава опасност от загуба на повече от 11 милиарда паунда в идващите две десетилетия. Докладът акцентира по какъв начин откакто преминат 75-годишна възраст, дамите изцяло стопират да харчат за облекла. Въпреки че имат забележителна финансова сигурност (най-често с помощта на спестявания) и желаят да наподобяват стилно, неналичието на продуктови благоприятни условия е това, което ги отблъсква.

След като преминат прага на избрана възраст, по-зрелите модели стават необичайност по подиумите и в акциите. През 2015 година писателката Джоан Дидион, тогава 82-годишна, взе участие в реклами за Celine. След това L’Oréal включи Джейн Фонда и Хелън Мирън в маркетинга си. После Шарлот Рамплинг ( " Нощният пазач " ) бе модел на червило Nars. Бельото на Calvin Klein е представяно Лорън Хътън, тогава на 73 година, и канадската изпълнителка Джони Мичъл. И двете са били лица на Yves Saint Laurent.



Въпреки че тези и други марки се разсъниха за включването на разнообразни възрастови групи в връзката си, осезаемото приобщаване в промишлеността към момента е надалеч. Въпросът остава сензитивен. Големи имена в стилната промишленост като Gucci, Balenciaga, Dolce & Gabbana и Calvin Klein получават похвали за решенията си, само че те към момента са малцинство.

Докато промишлеността си затваря очите за хората над 50 година и продължава да ухажва по-младата публика, тя в действителност пропуща големи облаги и изгоди. Връщането на модели, които са представлявали дадена марка в предишното, може да добави стойност през днешния ден с акцент към " наследството ". Подобни образци не липсват - откакто навършва 75-годишна възраст към този момент починалата Вивиан Уестууд се завръща като модел за едноименната си марка през есенно-зимния сезон на 2017 година На идната година 53-годишната Ясмин Льо Бон се появява, с цел да съставлява Calvin Klein.

Един от най-революционнияте моменти е през 2019 година, когато Изабела Роселини, Карла Бруни, Моника Белучи, Ева Херцигова и дефилират за Dolce & Gabbana. Това беше освен обръщение за включване на по-възрастни модели, само че се трансформира и в позитив за компанията, която получи голям маркетингов подтик заради обстоятелството, че тези дами имат и забележителен брой фенове.



Задълбочен търговски разбор на световната консултантска компания Boston Consulting Group и телекомуникационната компания Tencent демонстрира, че междинната възраст на консуматор на първокласни артикули в международен мащаб е 38 години. Купувачите от по-високата възрастова група имат доста по-голяма покупателна дарба.

Финансовата опция, съчетана с желанието на по-възрастните дами да се обличат съвременно, е един от най-доходоносните аспекти за промишлеността. Насочвайки маркетинга си единствено към по-младата публика и отстранявайки тези, които в реалност биха откликнали с деяние, марките подценяват големи суми евентуална облага.

През 2023 година последните образци за модифицирана информационна тактика на първокласните марки, от които потеглят трендовете и в всеобщата мода, видяхме на Седмицата на висшата мода в Париж. Balenciaga включи 70-годишната френска актриса Изабел Юпер, която се появяваше и в цифровите акции на марката през предходната година (включително пагубната ).

Balenciaga употребява и Даниел Славик, някогашен модел на стилната къща през 60-те години на предишния век. Славик откри шоуто в Париж, облечена в имитация на рокля, която за първи път е проектирана от Кристобал Баленсиага през 1966 година



,,Не бях ходила по подиум от цяла безкрайност. Първоначално не желаех да излизам. Казах им, че съм прекомерно остаряла и че не желая да демонстрирам лицето, ръцете и краката си ", споделя 70-годишната Славик във.

„ За един съвременен бранд е значимо да има възрастово многообразие; това го прави по-автентичен “, споделя Демна, креативният шеф на марката. „ Когато вървим по улицата, не е наложително да виждаме хора на една и съща възраст в групи. “

Дотук излиза наяве, че известни от няколко десетилетия звезди (актриси, музиканти, писатели, публични личности) биха могли да донесат стойност на марките, само че това ли се има поради под " възрастово разнообразие ", за което се приказва в промишлеността?

Ще могат ли елементарни модели над избрана възраст да вземат участие в акции, без да са необятно познати на обществеността отпреди това?

Къде въобще е границата? Знаем какъв брой хрумвания на доктрина звучат ужасно, само че в реалност рисковете пазарът да ги отхвърли не са по никакъв начин малко.

Тепърва следва да забележим какво ще съставлява възрастовото разнообразие в модата отсега нататък.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР