Само допреди 3 месеца Бояна е тичащо и щастливо дете.

...
Само допреди 3 месеца Бояна е тичащо и щастливо дете.
Коментари Харесай

Дете с рядко генетично заболяване се нуждае от средства за лечение

Само допреди 3 месеца Бояна е тичащо и щастливо дете. Сега животът ѝ е тотално изменен.

„ До месец февруари, даже до началото на март, тя беше като всички деца – растеше, учеше всичко ново, познаваше света, играеше. Но забелязахме по какъв начин стартира да мята леко дясното краче “, споделя Пламена Пачова, майка на Бояна.

Родителите са в потрес, когато схващат, че Бояна е тежко болна. „ Установиха, че тя е с рядко генетично заболяване, което прогресира бързо. И след интервала в лечебните заведения – операциите, анестезиите – заболяването агресира още повече. Преди ходеше, стъпваше. Сега едвам съумява, по-малко от 2 месеца след началото на всичко, да стои на краката си права, и то с помощ “, изяснява Пламена.



Детето инстинктивно търси избавление в прегръдката на татко си. „ Тя с всеки минал ден се утежнява. Тя загуби доверие съвсем към всички, непрекъснато е гушната в мене, не ме изпуска. Няма по какъв начин да работя, няма по какъв начин да излезна от къщи. Търси в мен някакво избавление. Стана нервна, за всяко нещо реве... На ден несъмнено 7-8 часа протичат в плач “, споделя татко ѝ Иво Пачов.

Единствената вяра е болестта да бъде стопирано с доста скъпа терапия в чужбина. Бояна е запазила когнитивните си качества, само че би трябвало да се работи стремително.

„ Лекарите, аз страдание, в България не дават никаква вяра за лекуване. Намерихме разновидности, при които трансплантацията на стволови кафези да бъде вид за стопиране на заболяването и стопиране увреждането на централна нервна система. Става въпрос за живота ѝ. Заболяването ѝ е рядко. Заболяването ѝ е нападателно, и, за жалост, завършва с съдбовен край, и то бърз. Тя е нашето знамение. В живота ни я чакахме 7 години. Едва две е в него. И считам, че не можем по този начин елементарно да се откажем от това тя да е жива “, споделя майката на Бояна пред btv.



„ Бихме били признателни всеки, даже и една молитва да каже в наша изгода, за нас е добре пристигнало. Евантуално контакти с лечебни заведения, с хора, които биха могли да ни оказват помощ - също са добре пристигнали. Финансовата помощ и тя, тъй като ние не сме задоволително платежоспособни, а става въпрос за в действителност доста пари “, споделя бащата на момиченцето.

Дарителска сметка

Банка ДСК:

IBAN BG29STSA93000020571522

BIC:BIG: STSABGSF

Титуляр: Пламена Иванова Чонкова

Paypal:

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР