Само ден след като банкерът Цветан Василев обяви, че откакто

...
Само ден след като банкерът Цветан Василев обяви, че откакто
Коментари Харесай

След твърденията на Цветан Василев: Партия поиска отстраняването на Цацаров

Само ден откакто банкерът Цветан Василев разгласи, че откогато е в Белград е бил рекетиран от българската прокуратура за 15 млн. евро, има реакция от българска партия.
" Клан на прокуратурата, който работеше единствено на финансова основа, имаше предложение: " Дайте едни 15 млн. евро и няма да имате проблеми ", съобщи в изявление пред BiT Василев.
Днес (5 септември) Български земеделски народен съюз, чиито водач е някогашният министър на защитата Николай Ненчев, разгласи в известие до медиите, че желае премахване на основния прокурор Сотир Цацаров до " изясняване на тежкия проблем по банкрута на КТБ ".
Според партията основният прокурор е изгубил дефинитивно публичното доверие и не е в положение да продължи да извършва своите отговорности. " Той е виновен за всички дейности на прокуратурата и не е в положение да проверява изнесените в общественото пространство обвинявания, тъй като в тази ситуация ще би трябвало да проверява самичък себе си ", се споделя в позицията на партията.
" Български земеделски народен съюз изрично упорства за отстраняването на Сотир Цацаров до изясняване на всички условия към изказванията на Цветан Василев за искане на рушвет в големи размери от страна на прокурори за преустановяване на следствието, за сбъднат напън при споразумяване на покупко-продажби, насилствени банкрути и последвалото незаконно преодоляване на активите на банката.
Ние сме уверени, че борбата с тежките зависимости, прикриващи корупционни схеми, би трябвало да се води от безпристрастни, честни и ползващи се с високо публично доверие магистрати ", написа още в известието на Български земеделски народен съюз.
Според партийците след " скандалната среща в ЦУМ ", в този момент още веднъж се пораждат подозрения към дейностите на Сотир Цацаров, като възможен настойник на олигархията и подмолни сделки.
" Български земеделски народен съюз смята, че най-независимата по хипотеза власт се е трансформирала в острие за политически напън и икономическа кавга с всеки отвън политически подвластните и бизнес империята на Пеевски.
Изразяваме безпокойството си от неналичието на позиции от страна на виновните български институции. Настояваме за ясна, безапелационна и недвусмислена позиция по проблема от страна на Народното събрание, Президента, Министерския съвет, Висш съдебен съвет и политическите партии ", допълват те.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР