Само четири футболни отбора в Европа са в по-дълга серия

...
Само четири футболни отбора в Европа са в по-дълга серия
Коментари Харесай

Четири отбора в Европа са по-зле от България в квалификациите за Евро 2024

Само четири футболни тима в Европа са в по-дълга серия от мачове без победа от националния отбор на България, демонстрира формалната статистика.

След " лъвовете " записаха осма поредна среща без триумф, като включително се включват и контролните мачове. Селекцията на Младен Кърстаич не познава усета на успеха от 16 ноември предходната година, когато завоюва с 2:0 като посетител на Кипър след попадения на Кирил Десподов и Спас Делев. Оттогава последваха равенства против Люксембург, Литва и Сърбия и загуби от Черна гора на два пъти, Унгария, Иран и упоменатото към този момент проваляне от литовците.

Кипър, който бе последният надвит от България тим, също сега е в серия от осем мача без триумф. В по-дълги отрицателни серии от България и Кипър от тимовете в зона УЕФА са единствено Фарьорските острови (10 мача), Андора (11 мача), Лихтенщайн (32 мача) и Сан Марино (133 мача).

За последно България записва осем мача без победа в интервала от ноември 2021 до юни 2022 година. Преди това " трикольорите " имаха серия от девет мача без победа сред ноември 2020 и септември 2021 година.

Националният тим на България ще има опция да прекъсне отрицателната серия във вторник. " Лъвовете " гостуват в Тирана на състава на Албания, който обаче няма загуба към този момент пет следващи мача, като завоюва четири от тях и се нуждае от единствено една точка, с цел да се класира на европейското състезание през 2024 година.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР