Само часове след като очаквано беше оправдан от Сената в

...
Само часове след като очаквано беше оправдан от Сената в
Коментари Харесай

Доналд Тръмп обяви себе си за вечен президент

Само часове откакто предстоящо беше оневинен от Сената в процеса по импийчмънт, Доналд Тръмп разгласява в профила си в Twitter видео, в което се показва като безконечен президент на Съединени американски щати. Така, типично в собствен жанр, той отговори саркастично на своите политически съперници, които желаеха да го отстранят от власт.

В клипа той приказва без тон, до момента в който на екрана се трансформират датите на четиригодишните мандати на бъдещите президенти: 2020, 2024, 2028 и по този начин нататък, в рамка като на корицата на известното списание "Time ".

След това цифрите се форсират и се стига до 100 хилядната година.

Накрая се появява надпис: "Тръмп вечно! ".

Във видеото звучи песента "В пещерата на планинския цар " от композитора Едвард Григ за пиесата "Пер Гюнт " на Хенрих Ибсен.

След неуспеха на процеса Тръмп ще остане президент до януари 2021 година, а в случай че бъде избран отново за втори мандат, още 4 години. Според конституцията на Съединени американски щати има ограничавания за два мандата, по тази причина той може да остане на власт най-късно до началото на 2025 година.

Въпреки че имаше съществени доказателства, Републиканците останаха лоялни и събраха болшинството от гласовете, с цел да оправдаят президента и по двете обвинявания - че нелегално е търсил помощ от Украйна в поддръжка на напъните си за преизбиране и че е опитал да попречи на следствието - с 52 до 48 по първото и 53 на 47 на второто - надалеч по-малко от болшинството от две трети, належащо за свалянето му.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР