Само 2 700 визи са издадени досега във Великобритания на

...
Само 2 700 визи са издадени досега във Великобритания на
Коментари Харесай

Остри критики към схемата „Домове за Украйна“

Само 2 700 визи са издадени до момента във Англия на украинци по схемата „ Домове за Украйна “, което съставлява 10% от общо подадени 28 300 заявки за първите 15 дни.

Схемата е подложена на критика още от въвеждането й. Лорд Харингтън, който е министър, отговарящ за бежанците, призна, че попълването на формулярите отнеме прекомерно дълго време, като добави, че държавното управление се пробва за форсира процеса. Благотворителни и правозащитни организации споделят, че целият развой е сложен и комплициран за бягащите от Украйна. 

От английския „ Червен кръст “ обявиха, че най-бързият метод да се помогне на хората е като се отстрани условието за визи за напускащите Украйна, каквато е практиката в други страни от началото на рецесията. Проблем поражда и от това, че даже хора с визи не постоянно биват настанявани в жилища. На някои бежанци се постанова да се записват като бездомни в общините, където идват. 

Правителството регистрира като позитивен миг издаването на други 22 800 визи по по този начин наречената „ фамилна скица “. Тези визи са за хора, които имат родственици, живеещи в Обединеното кралство. 

От опозицията упрекнаха държавното управление че слагат документите през хората и показаха образец с стара украинска двойка на полската граница, на която английски чиновници споделили, че е „ прекомерно комплицирано “ да пристигна във Англия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР