Само 1/3 от евродепутатите е много вероятно да бъдат преизбрани,

...
Само 1/3 от евродепутатите е много вероятно да бъдат преизбрани,
Коментари Харесай

1/3 от евродепутатите е много вероятно да бъдат преизбрани

Само 1/3 от евродепутатите е доста евентуално да бъдат избрани отново, демонстрира разбор на " Политико ".

Екип от кореспонденти на медията e анализирал партийните листи с претендентите за евродепутати, а също по този начин са съпоставени социологически изследвания с консервативни прогнози кои сегашни евродепутати евентуално ще бъдат избрани отново.

" Политико " е пресметнал, че 78 от 751 евродепутати, които са се кандидатирали, евентуално няма да бъдат избрани отново и други 135 са пред риск да изгубят местата си. 283 евродепутати са се отдръпнали.

Медията счита, че 247 евродепутати е доста евентуално да бъдат избрани отново.

Те са създали изчислението въз основата, че в случай че партия завоюва 6 места, първите четирима претенденти е " доста евентуално " да бъдат определени. Кандидати пети, шести, седми и осми са пред " риск " и претендентите на осма позиция и по-надолу е " малко евентуално " да влязат в Европейския парламент. Тъй като всяка страна употребява друга изборна система, мъчно е да се създадат по-точни прогнози.

" Политико " планува в Европейската национална партия да бъдат избрани отново Андрей Ковачев, Ева Майдел, Андрей Новаков и Асим Адемов. Владимир Уручев не се е кандидатирал. Мястото на Емил Радев е застрашено, а Светослав Малинов не се е кандидатирал.

При социалистите е следната прогноза: Сергей Станишев евентуално ще бъде избран отново. Момчил Неков евентуално няма да бъде избран отново. Петър Курумбашев и Георги Пирински не са се кандидатирали.

При либералите: Неджми Али и Филиз Хюсменова не са се кандидатирали; Искра Михайлова и Илхан Кючюк евентуално няма да бъдат избрани отново.

В групата на консерваторите Николай Бареков и Ангел Джамбазки евентуално няма да бъдат избрани отново.

" Политико " предвижда при изборната интензивност от 36,10% Българска социалистическа партия ще победи ГЕРБ със 17 167 гласа. Само ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ще завоюват места в Европейския парламент. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР