Само 0.084 секунди не достигнаха на Фернандо Алонсо да спечели

...
Само 0.084 секунди не достигнаха на Фернандо Алонсо да спечели
Коментари Харесай

Алонсо: Надявам се Макс да има лош старт

Само 0.084 секунди не доближиха на Фернандо Алонсо да завоюва своя първи полпозишън във Формула 1 от близо 12 години насам по време на днешната подготовка за Гран При на Монако. Голямата разлика сред Алонсо и спечелилия през днешния ден Макс Верстапен пристигна в третия бранш, в който настоящият международен първенец бе с близо 0.3 секунди по-бърз от водача на Астън Мартин.
 Верстапен с свръхестествен полпозишън в Монако, огромна неуспех за Перес Верстапен с свръхестествен полпозишън в Монако, огромна неуспех за Перес
След края на сесията за място испанецът сподели, че за него и Астън Мартин първата редица на старта на следващия ден е доста положително достижение и добави, че се надява Верстапен на следващия ден да направи слаб старт, който да му разреши да го нападна в късия спринт до първия завой.

„ Чувствам се добре. Полпозишънът е значим тук, в Монако, само че Макс беше малко по-бърз, което е тъпо. Но въпреки всичко първата редица за нас е нещо огромно. Изглежда последният бранш е слабото ни място на тази писта. Да забележим какво ще стане на следващия ден със тактиката, с времето. Ще се опитаме да спечелим.

„ Спринтът до първия завой е доста пай, само че нашите стартове нормално са положителни, до момента в който Макс е малко променлив. Надявам се на следващия ден да има неприятен старт “, съобщи Алонсо незабавно след края на квалификацията.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР