Съмненията за заразени с чума животни в Ямболско са несъстоятелни.

...
Съмненията за заразени с чума животни в Ямболско са несъстоятелни.
Коментари Харесай

Директорът на БАБХ: Няма съмнение, в Ямболско има заразени с чума животни

Съмненията за инфектирани с чума животни в Ямболско са несъстоятелни. Това разгласи на ексклузивен брифинг шефът на Българската организация по храните (БАБХ) Дамян Илиев .
Единствено стадото на баба Дора остана живо в с. Шарково Тя се трансформира в знак на умиращия аграрни собственик в погранична Странджа
Той дефинира като несъстоятелно и изказванието, че няма разпространяване на заболяването, откакто животните не умират. Може да се носи вируса и да се придвижва, без безусловно да има смъртност, посочи шефът на Агенцията по храните.



Според него хората в района са били осведомени за казуса, само че признава, че евентуално организацията не е уведомила задоволително.
Румен Порожанов: БАБХ не работи задоволително добре с хората в Ямболско Земеделският министър е безапелационен, че без заповед животни не се избиват
Илиев изясни и за какво не са имунизирани животните –ваксина съществува, само че е жива ваксина и е неразрешена в Европейски Съюз. Ако имунизираме животните, ще има две години стопански наказания за България, разгласи шефът на БАБХ.

По думите все още е контрактувано с Европейската комисия икономическите наказания да са единствено за района – 6 села в две общини, в случай че не излязат нови огнища. Тя ще е за шест месеца, до нова година.



От понеделник в България идват специалисти от Главна дирекция САНКО на Европейската комисия. Те ще останат пет дни и ще ревизират дали БАБХ работи съответно. Ще има и спомагателни обезщетения от Европейски Съюз, в случай че се откри, че сме работили вярно, споделиха от БАБХ.

Според Дамян Илиев фермерите не попречват дейностите на организация, те били обезпокоени за обезщетенията. За да има по-високи обезщетения, те няма да се изплащат от на следващия ден, а малко ще се забавят, изясни шефът на БАБХ.

Той разгласи също, че водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова бърка датите на заповедите на организацията за евтаназия на животните с решението на Европейски Съюз за икономическите наказания за регионите.
Корнелия Нинова пуска тъжба до прокуратурата за евтанизираните животни Междувременно насилствената евтаназия в Ямболско продължава
Готов съм да подам оставка, само че съм безапелационен, че си вършим работата професионално, сподели в умозаключение Дамян Илиев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР