Съмненията за това дали Чарлз III ще бъде добър за

...
Съмненията за това дали Чарлз III ще бъде добър за
Коментари Харесай

Ново проучване: 62% от британците са на мнение, че Чарлз III ще бъде добър крал

Съмненията за това дали Чарлз III ще бъде добър за монархията се разсеяха откакто известността му се усили след гибелта на неговата майка през есента, написа " Таймс " тази заран. Вестникът цитира ново изследване на YouGov, съгласно което 62 на 100 от интервюираните са на мнение, че той ще бъде добър властник.

 

Данните доста се разграничават от резултатите на сходно изследване, извършено през март, когато този % бе едвам 39 на 100.

 

Проучването на YouGov идва единствено дни преди коронацията на Чарлз III, която е в събота, 6-и май и Бъкингамският замък удостовери, че за събитието в Уестминстърското абатство са поканени повече от 2 200 посетители, измежду които представители на 203 страни, в това число 100 държавни глави.

 

В новото изследване 60% от хората са декларирали, че са за конституционна монархия и единствено 26% считат, че тя би трябвало да бъде сменена с избиран от народа държавен глава. Най-висока е поддръжката измежду британците над 65 години – 78%, спрямо 32% във възрастовата група от 18 до 24 години.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР