Съмнения за злоупотреба с държавни пари от Център за социална

...
Съмнения за злоупотреба с държавни пари от Център за социална
Коментари Харесай

Източвани ли са държавни пари от център за деца с увреждания в Стара Загора?

Съмнения за корист с държавни пари от Център за обществена рехабилитация и интеграция на деца с увреждания в Стара Загора . Той е на държавна прехрана. Парите всеки месец се превеждат от общината. 

Но през декември предходната година чиновниците са получили едни средства, а в Национален осигурителен институт са били регистрирани с към 400 лв. по-малко . Нещо повече. Те настояват, че подписите им са били фалшифицирани . Именно пострадалите са подали сигнал в полицията, като по случая е стартирано следствие. Появиха се и изказвания за упражнено физическо принуждение върху деца с аутизъм

Управителят на центъра твърди, че разликата в парите е отишла за заплащането на парно , само че занапред ще се открива дали това е по този начин. Центърът се управлява от Радка Дончева. В него всеки месец вървят по към 40 деца. Управлява се от гражданско съдружие „ Алтернатива 55 “. 

Тази година страната е отпуснала на центъра по 18 517 лв. месечно . Общината също управлява активността му. 

Сигналът е бил подаден от служителка на центъра, която пожела пред „ NOVA “ да остане анонимна. Тя описа, че е проверила на каква сума е била обезпечена през декември, тъй като всяка година получават по една спомагателна минимална работна заплата

Но тази година им било казано, че ще получат единствено част от въпросната минимална заплата. Жената твърди, че е взела 200 лв., а в Национален осигурителен институт била регистрирана цялата сума

Оказва се, че психоложката не е единствената, която е получила по-малко пари за месец декември. Всички чиновници получават заплатите си на ръка и всеки месец се подписват на ведомост. 

Зорница Златева изясни, че се е подписала под сумата от 1100 лв., а в Национален осигурителен институт е регистрирано 1950 лева застрахователен приход . Служителите не били предизвестени за това, споделя още Златева. 

Друга служителка била даже освободена от работа , откакто е подала сигнал в полицията. Тя описа, че не е получила никакви спомагателни пари през декември, само че в Национален осигурителен институт било регистрирано противоположното и налозите били платени. 

Управителката на центъра Радка Дончева твърди, че се е наложило да ощети чиновниците си с към 400 лева на човек, с цел да заплати парното на постройката . Парите обаче щели да им бъдат върнати.

Проблемът е обаче, че чиновниците са безапелационни, че не са се подписвали върху втората ведомост , която се е появила и техните подписи били фалшифицирани. Именно заради тази причина са подали сигнал и в Икономическа полиция в Стара Загора. 

Така в центъра влизат освен от Икономическа полиция, само че и от Национална агенция за приходите, и от Инспекцията по труда

Освен това чиновниците споделя, че никой от тях в никакъв случай не е получавал фиш за своята работна заплата. Но им било казано, че в случай че желаят фишове, то заплатите би трябвало да минат по банков път. 

Друга дългогодишна някогашна служителка в центъра споделя, че е била включвана в разнообразни планове без да знае и надлежно без да получава спомагателните пари, които ѝ се поставят.

Ще бъде ли построен обходен път на Казанлък?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР