Самият превод се извършва чрез сканиране на уникалния за всеки

...
Самият превод се извършва чрез сканиране на уникалния за всеки
Коментари Харесай

Paysera започна да предлага услуга за безкартови мобилни плащания

Самият превод се прави посредством сканиране на неповторимия за всеки търговец QR-код и въвеждане на сумата за покупката

Още по тематиката
Българските fintech компании са обработили над 650 млн. лева през 2017 година

Paysera е икономисала 1.2 млн. лева такси за междугранични преводи
28 фев 2018
" Paysera България " извърши парични преводи за 115 млн. лева

Системата, която разрешава преводите да се правят против 15 евроцента в Европейски Съюз и против закрепена такса от 7 евро за трети страни, проработи дейно през юли предходната година.
17 сеп 2017 Купувачите ще могат да платят, без да разполагат с кеш или с платежна пластика. Компанията за евтини парични преводи Paysera е първата, която стартира да предлага услуга за безкартови мобилни заплащания в България. Новата функционалност разрешава на дребните търговци да одобряват безналични заплащания, без да се постанова да конфигурират ПОС терминал, а на купувачите да платят, без да разполагат с кеш или с платежна пластика.

За да се реализира заплащането, купувачът би трябвало да има конфигурирано на смарт телефона си мобилното приложение на Paysera, което съставлява цифров портфейл, и да има заредени средства в него. Самият превод се прави посредством сканиране на неповторимия за всеки търговец QR код и въвеждане на сумата за покупката. Потвърждението в сметката на търговеца с отразяването на средствата по сметката на търговеца е незабавно.

Разходите за приемането на превода са 1% от сумата, само че не повече от 80 стотинки. По този метод разноските по приемането на сходно заплащане са до два пъти по-изгодни по отношение на комисиони, които се заплащат на банка за обслужване на ПОС терминал при получено заплащане с карта, разяснява Мартин Богданов, изпълнителен шеф на Paysera,

Приложението на Paysera също по този начин разрешава гратис да се трансферират средства сред негови консуматори. Освен това консуматор може да изиска заплащане от различен, като прехвърлянето да се извърши единствено посредством потвърждаване от втория. За да стартира да действа интензивно, е нужна задоволително огромна сериозна маса. Към момента Paysera има към 10 000 консуматори физически лица, като със стартирането на новата услуга компанията се пробва да сътвори тласъци те да употребяват интензивно мобилното приложение. " Когато приказваме за безкешови транзакции, Европа и България са мощно доминирани от картовите разплащания, тъй че ми е мъчно да дам прогноза за развиването на услугата у нас. За разлика от Азия, където сходни заплащания са всекидневие ", разяснява Богданов.

Бизнес за трилиони

Подобни безкартови заплащания са извънредно известни в Китай, където стартираха двете водещи приложения WeChat и AliPay. Те имат над 1.5 милиарда дейни консуматори в целия свят, а през 2017 година обработените през тях заплащания се удвоиха и доближиха 15 трлн. $. Бързото развиване на този вид заплащания значително е обусловено от обстоятелството, че не е належащо инсталирането на в допълнение инфраструктура, като да вземем за пример ПОС терминали, както е при картовите заплащания.

Вместо това само е нужно търговецът и потребителят да имат смарт телефон. Затова в бързоразвиващите се стопански системи като Китай, Индия и Бразилия еволюцията на заплащанията прави така наречен жабешки скок и пропуща етапа на картовите транзакции, преминавайки напряко към мобилните заплащания. Това разяснява за " Капитал " Даниел Дьодерлайн, създателят на платформата за мобилни заплащания Auka, по време на първия Fintech Summit, който се организира в края на май.

Кои са Paysera

Българският офис на литовската компания Paysera съществува от средата на 2016 година и стартира активност с предлагането на евтини трансгранични валутни преводи, а по-късно последователно вкара редица услуги за обслужване на електронни магазини. Дружеството разгласи, че през 2017 година е икономисало на своите клиенти към 1.2 млн. лева такси и комисиони за разпореждане на интернационалните парични прехвърляния. През предходната година компанията е обработила прехвърляния на обща стойност от 307 млн. лева Компанията майка, в която влизат и резултатите на франчайзите, какъвто е и българският офис, е направила прехвърляния за общо 1.2 милиарда евро единствено през първото полугодие на 2017 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР