Самият Доган не присъстваше на конференцията, в която се очаква

...
Самият Доган не присъстваше на конференцията, в която се очаква
Коментари Харесай

Доган: Предсрочни парламентарни избори две в едно могат да дестаб...

Самият Доган не присъстваше на конференцията, в която се чака засъпредседатели на Движението да бъдат определени Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. Обръщението показа Искра Михайлова, която бе определена за водещ на конференцията.

В обръщението си Доган показва, че съпредседателството по формулировка е контрапункт на едноличните решения. Това по думите му значи спор в груповите органи. Доган предложи на делегатите на форума да изберат в пакет, препоръчаните за ръководители на Движението - Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. 

 

" Съпредседателството по принцип е контрапункт на едноличните решения и по тази причина значи спор в груповите органи. Двамата ръководители вземат решение на своя отговорност какво да одобряват. Движение за права и свободи има потребност да съживи и задейства модела си на държание с действителните хора и локалните структури. Ако този непрекъснат ангажимент към нашите гласоподаватели не се трансформира в ангажимент на Движение за права и свободи, заплахата да се превърнем в бутикова и платена партия, е несъмнено ", показва Доган.

 

Според Доган новата парадигма на водачеството в Движение за права и свободи ще показва и единството на партията. 

 

" За Движение за права и свободи идните евроизбори ще бъдат тест за реформиране и подготвеност за присъединяване в политическия живот на България и в Екологичен потенциал. Всички знаем, че на евроизборите гласоподава най-вече твърдият ни електорат. Вашата задача е да разширите периферията, да покажете тежестта и престижа на Движение за права и свободи на фона на властовите недоразумения и ротации на ръководещите ", се показва в обръщението на Доган. 

" В идващият Екологичен потенциал ще се приказва доста за национална еднаквост, суверенитет и ползи. Ако в Съединени американски щати изолационизмът вземе превес, националистическите партии в Европа ще се очертаят като ествествени политически сътрудници на консерваторите. Това слага под въпрос ролята на Европейски Съюз като цяло ", написа Доган. 

 

Доган концентрира вниманието на делегатите върху три съществени казуса - възможните промени в НАТО, казусът за сигурността на Европа,  смисълът на концепцията за двама ръководители на Движение за права и свободи.

 

В съответния случай, концепцията за двама ръководители на Движение за права и свободи има три съществени аргументи, декларира Доган и акцентира като такива битката за съблюдаване и отбрана на нашите права и свободи, разширение електоралния периметър на Движение за права и свободи, което предполагало и възобновяване на нейния политически облик, с съответно електорално посланичество и трето нуждата от активиране модела на работа с действителните хора и локалните партийни структури. 

" Ако този непрекъснат ангажимент към нашите гласоподаватели не се трансформира в приоритет за Движение за права и свободи, вероятността да се превърнем в бутикова платена партия е сигурна ", декларира Доган. 

 

В началото на годината Доган предложи " нова формула за бъдещото развиване на Движение за права и свободи – съпредседателство на Делян Пеевски и доцент доктор Джевдет Чакъров ".

 

" правилото на взаимното допълнение, а не на конкурентното начало: тъй като два остри камъка брашно не мелят ".

 

Според Доган Джевдет Чакъров следва да носи отговорност най-вече за обичайните региони, за добросъседските ни взаимоотношения с Република Турция и с демократичните обединения, тъй като в продължение на 14 години и девет поредни мандата е бил член на Бюрото и вицепрезидент на Либералния интернационал.

 

В обръщението си тогава Доган квалифицира Делян Пеевски като " представител на новото потомство технократи в политиката, които имат, сякаш, присъщ инстинкт за прагматично решение на проблемите на хората и на страната ".

 

ФрогНюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР