Самите бежанци като нетен брой ще стигнат украинските туристи от

...
Самите бежанци като нетен брой ще стигнат украинските туристи от
Коментари Харесай

Илин Димитров: Украинските бежанци са похарчили у нас около 100 млн. лева

" Самите бежанци като чист брой ще стигнат украинските туристи от 2019 година по брой нощувки. Към момента са изхарчени над 32 млн. лв. у нас от украинските бежанци, импровизирано обаче се счита, че са 100 млн. " Това съобщи за " Твоят ден " по NOVA NEWS Илин Димитров, ръководител на парламентарната Комисия по туризъм и народен представител от „ Продължаваме промяната “.

По думите му екскурзоводи без лиценз няма да могат да вършат екскурзии при новата туристическа полиция. " Целта е да се изсветлят процесите в туризма и да се направи транспарантен секторът. Нерегламентираните превозвачи няма да вършат транспорти и всичко това ще бъде регламентирано. Полицията ще пази легално работещите в туризма. Един орган ще открива нарушаванията, вместо сегашните 11 ", изясни той.

Според него тази полиция ще дункционира из цялата страна, а разпоредбите ѝ ще бъдат категорично разказани. " Законът ще бъде признат тази година. Догодина ще имаме ефикасен механизъм за надзор в туризма ", уточни Димитров. И добави, че приходите от членски импорт дружно със средствата от публично-частно партньорство ще бъдат разходвани за реклама и образования.

За него има две цели за летния сезон - да се привлекат най-много туристи от близки на България страни, а по-късно и от по-далечни дестинации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР