Сам Банкман-Фрид от FTX губи офертата за освобождаване преди процеса

...
На основателя на FTX Сам Банкман-Фрид е отказана оферта за
Коментари Харесай

На основателя на FTX Сам Банкман-Фрид е отказана оферта за предварително освобождаване преди процеса в Съединените щати по обвинения в измама, произтичащи от имплозията на неговата криптовалута империя.

Адвокатите на Банкман-Фрид твърдяха, че условията в центъра за задържане в Бруклин са му попречили да подготви адекватна защита преди процеса срещу него на 3 октомври.

Във вторник съдия Люис Каплан постанови, че всички трудности, пред които е изправен Банкман-Фрайд при прегледа на доказателствата на прокурорите срещу него, са били „по негово собствено дело“.

Каплан каза в писмено решение, че Bankman-Friend не е поискал отлагане на процеса, въпреки предложението на съдията да разгледа такова искане.

Каплан също каза, че Bankman-Friend не е уточнил до кои материали не е имал достъп и че никой ответник няма право да преглежда всяко доказателство при откриване.

„Ответникът е представляван от значителен екип от изключително способни наети адвокати“, пише Каплан.

Гаранцията на Bankman-Fried беше отменена през август, след като Каплан установи, че 31-годишният вероятно се е намесил в свидетели, включително неговия бивш романтичен партньор и колега Каролайн Елисън.

Банкман-Фрид твърди, че е споделил личните писания на Елисън с репортер на New York Times, за да защити репутацията си, а не за да оказва натиск върху Елисън.

Състав от трима съдии от Втория апелативен съд отделно разглежда жалба срещу отмяната на гаранцията на Bankman-fried.

Елисън, която ръководеше хедж фонда на Bankman-Fried Alameda Research, се призна за виновна за измама и се очаква да свидетелства срещу бившия си партньор.

Американските прокурори обвиняват Bankman-Fried в кражба на милиарди долари от клиентски средства на FTX за покриване на загуби в Alameda Research, закупуване на имоти и правене на политически дарения.

Банкман-Фрид, който призна лошото управление на риска във FTX, но отрече да е откраднал средства, се пледира за невинен по всичките седем обвинения срещу него.

Преди грандиозния колапс на FTX миналата година, Bankman-Fried беше едно от най-влиятелните и известни имена в сектора на дигиталните активи, украсявайки кориците на списанията и печелейки прозвището „Кралят на крипто“.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР