Салсата и парапланеризмът може да не изглеждат необичайни за много

...
Салсата и парапланеризмът може да не изглеждат необичайни за много
Коментари Харесай

Незрящи от цял свят опитаха салса и парапланеризъм в Колумбия

Салсата и парапланеризмът може да не наподобяват необикновени за доста гости на колумбийския град Кали, само че екзотичните танци и рисковите спортове са напълно нови безредици за незрящи туристи от целия свят, съобщи Агенция Франс Прес.

Близо 70 души с отчасти или изцяло повредено зрение от Латинска Америка и Европа дойдоха в югозападния град предходната седмица за едно от първите издание на " слепия туризъм " в страната.

Идеята е на софтуерния експерт Пабло Лекуона, който е незрящ и е утвърдил самодейността в Аржентина. Той почнал с онлайн библиотека за хора с повредено зрение и след това разширил активността си с авантюристичен ваканции в родната си страна, в Мексико и в Колумбия.

„ Общувайки с разнообразни хора, разбрах, че доста от тях желаят да посетят Аржентина или други страни”, показва основателят.

„ Но защото те са наранени от зрително увреждане, хотелите и туристическите организации постоянно ги отклоняваха”, споделя още той.

" Направих доста неща, които не съм правил в никакъв случай преди ", показа насладата си испанският екскурзиант Рафа Матос след полета.

" Никога не съм мислил за парапланеризъм, само че научавайки за тази акция, незабавно си споделих: „ Отиди!”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР