Сали Бериша, човекът, който оглави демократичните промени, откъснали Албания от

...
Сали Бериша, човекът, който оглави демократичните промени, откъснали Албания от
Коментари Харесай

Сали Бериша се извини на България заради обвиненията на премиера Еди Рама

Сали Бериша, индивидът, който оглави демократичните промени, откъснали Албания от тъмното ѝ комунистическо минало, прояви достолепие. Старият демократ се извини на България от името на своята партия за държанието и неприемливия език на премиера Еди Рама - социалист. Първият некомунистически държавен глава на Албания за следващ път сподели почитание към България.

TrafficNews напомня, че като президент той беше декларирал публично, че в Албания има българска общественост.



Припомняме, че албанският министър председател Еди Рама, който е в Брюксел на срещата ЕС-Западни Балкани, пусна ядосан пост в Туитър във връзка българската позиция:

" Нов ден в Европа, само че не и в България! Какъв срам за Европа е тази българска спекулация! По време на доста гореща война, която се организира в задния двор на Европа, една страна членка на НАТО похищава две други страни членки на НАТО пред погледа на 26 страни от Европейски Съюз, които седят неподвижно в плашеща проява на импотентност ", съобщи албанският министър председател.

Той повтори упреците си и в изявление за Българска национална телевизия.

" Вие сте безпорядък, цялостен безпорядък. Вие сте срам. Срамно е членка на НАТО да държи за пленник две други страни от НАТО, до момента в който в задния двор на Европа се води гореща война. И, несъмнено, не е прелестно да виждаме по какъв начин 26 други страни показват плашещо изтощение ", разяснява Рама, представен от Българска национална телевизия.

Думите му провокираха голям скандал в Албания.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР