Салех ал-Арури се счита за втория по значение човек в

...
Салех ал-Арури се счита за втория по значение човек в
Коментари Харесай

Експерт по сигурността: Израел трябва да се стреми към подобряване на условията за живот в Газа

„ Салех ал-Арури се смята за втория по значение човек в Хамас. Очакванията бяха, че точно ликвидирането на бойците и управлението на Хамас ще продължи, тъй като това е главната цел на Израел. Въпросът е до каква степен ще продължи това и дали ще се основат условия за излизането на войната отвън опълчването Израел-Хамас. Убийството на Салех ал-Арури с дрон ливанската столица Бейрут е причина за разширението на географията на спора. “

Това разяснява в студиото на Euronews PrimeTime военния специалист и ръководител на Софийския конгрес за сигурност Йордан Божилов.

„ Нито една от страните в района, най-малкото пък Израел, има за цел да въвлича трети организации във войната “, счита специалистът.
Изтеглянето на част от израелските войски от Газа е сигнал, че Израел няма да окупира дълготрайно време линията, каквото беше едно от терзанията на доста страни.
Йордан Божилов, боен специалист и ръководител на Софийския конгрес за сигурност

„ Хамас създаваше лична база измежду популацията за подхранването на терористичната организация. Освен унищожаването на военната мощност на Хамас е доста значимо и по какъв начин ще продължи взаимното общуване на израелския и палестинския народ “, уточни Божилов.
Ако не се основат положителни условия за живеене в линията Газа, в случай че не се възвърне инфраструктурата, ще бъде доста мъчно да се убеди популацията, че би трябвало да се стреми към спокойно битие. Намаляването на изискванията за радикализацията е основно и към това би трябвало да се стреми Израел и интернационалната общественост.
Йордан Божилов, боен специалист и ръководител на Софийския конгрес за сигурност

„ Войната сред Русия и Украйна навлезе във фаза на безсилие. Русия е по-голяма страна, има по-голямо население, повече военни благоприятни условия и времето е фактор, който работи в нейна изгода. От тази позиция, военната помощ на Запада би трябвало да бъде многопластова и дълготрайна “, разяснява още Божилов.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР