Салатата Табуле е любимо блюдо за вегетарианци, за хора, които

...
Салатата Табуле е любимо блюдо за вегетарианци, за хора, които
Коментари Харесай

Варианти на салата Табуле – полезни и страшно вкусни

Салатата Табуле е обичано ястие за вегетарианци, за хора, които постят, както и за всички фенове на здравословното хранене. Това в действителност е арабска рецепта, за която се твърди, че идва от земите на Иран, Ливан и Сирия. Приготвянето й е извънредно елементарно, а резултатът – лека, ароматна и разхлаждаща салата – подобаваща да всевъзможни случаи.

Разбира се, както доста предписания, салатата Табуле има своите разновидности. При всички обаче неизменимата съставна част е свеж магданоз в огромни количества. Пригответе си 2-3 връзки пресен магданоз, който директно преди смесването му с другите съставни елементи ще бъде нарязан на доста ситно.

Идеалният вид е той да бъде откъснат от градината напролет, когато е сезонът на магданоза. Но в случай че не разполагате с подобен, всевъзможен ще свърши работа. Силният и пресен мирис на подправката е най-съществен за характерния усет на салатата.

Следващата съставна част в истинската рецепта е булгур, като количеството му е почти чаена чаша. Мака че не сме привикнали да виждаме тази зърнена просвета под формата на салата, в тази ситуация тя е толкоз присъща съставния елемент на арабската рецепта, че някои мъчно могат да си показват да бъде сменена от различен артикул.

Въпреки това точно по отношение на булгура има най-вече вариации за приготвянето на салата Табуле. В другите разновидности на ястието той може да бъде сменен от кафяв ориз, киноа или от кускус. Ако в никакъв случай не сте приготвяли тази салата, пробвайте наложително първо с булгур.

Изберете по-фин и по-дребен, тъй като се подготвя още по-бързо и е по-приятен за консумация. С какъвто и да разполагате обаче, подготовката тава по два метода – належащо е да го измиете и накиснете за известно време в гореща вода, до момента в който омекне, или да го сварите за малко на котлона.

И в двата случая подготовката на булгура лишава напълно малко време. След това го подсушете и смесете с нарязания на дребно магданоз. Ако решите да изпробвате някой от към този момент изброените заместители на булгура, пригответе го по отношение на напътствията на пакета и не забравяйте да отцедите непотребната вода.

 съвършена салата табуле Снимка: marcheva14

Третата, съвсем постоянно присъстваща съставна част в салата Табуле, са доматите. Тук също може да избирате. Оригиналният усет е с ненатрапчиво доматено наличие. Това може да постигнете с нарязването на дребни кубчета на два неголеми домата. В случай че желаете да усещате по-силно усета на доматите, нарежете четири по-големи на размер. Добре е да опитате и двете вариации.

Във всички разновидности на Табуле участва лук. Имате опция да избирате сред свеж или кромид лук – жълт или червен. Нужни са ви половин междинна по величина лук или филиз свеж.

Задължителното овкусяване на салатата се реализира със зехтин, лимонен сок и сол. Оттук нататък имате избор да добавяте разнообразни подправки и добавки за реализиране на идеалния усет съгласно вашите желания. Много постоянно се поставя прясна мента – една дребна връзка.

Може да избирате дали да сложите или не кедрови ядки, белени слънчогледови семки, сурови бадеми, кориандър, късчета свеж джинджифил, черен пипер, бял пипер, типичната арабска фалшификация сумак и каквото още пожелаете да изпробвате.

Сигурни сме, че когато намерите вашата вариация на салата Табуле ще бъдете повече от очаровани.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР