Саламите, кренвиршите и беконът може силно да поскъпнат в Русия,

...
Саламите, кренвиршите и беконът може силно да поскъпнат в Русия,
Коментари Харесай

Нов данък удря хората в Русия

Саламите, кренвиршите и беконът може мощно да нарастнат в Русия, написа "Известия ".

Ресорните ведомства обмислят законопроект за по-висок данък върху продуктите от алено месо: над 160 рубли за кг. Това описват пред вестника основателите за облагане на тази продукция от Експертния съвет към държавното управление на Дмитрий Медведев. В последна сметка цената на саламите може да нарасне съвсем с 30 на 100.

Според Експертния съвет със средствата от новия данък би трябвало да бъдат субсидирани производителите на най-полезните хранителни произведения. Например да се отстрани или смъкна Данък добавена стойност върху ядките, бобовите храни, пресните зеленчуци и плодове, зехтина и други Защото съгласно формалната статистика потреблението на плодове и зеленчуци в Русия понижава. Новата мярка се чака да спомага за излекуване на съветската нация, за увеличение на продължителността на живота, показват специалистите.

Здравното министерство в Москва поддържа повдигането на акциза и припомня, че Световната здравна организация (СЗО) предлага тези ограничения като ефикасно средство за битка с неинфекциозните болести.

Месопроизводителите обаче са срещу потреблението на данъчни принадлежности за тази цел. А съгласно шефа на съветското им национално съдружие Сергей Юшин "трябва да се регистрира и това, че не всички жители имат подготвеност да минат на салата "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР