Съкрушено видинско семейство търси справедливост за убийството на млад мъж

...
Съкрушено видинско семейство търси справедливост за убийството на млад мъж
Коментари Харесай

Скандал! Пуснаха под гаранция турски тираджия, убил при катастрофа шофьор със златен талон във Видинско

Съкрушено видинско семейство търси правдивост за убийството на млад мъж – наследник, брат, брачен партньор и татко на две деца, след покруса на пътя. Близките чакат логичен отговор на доста въпроси и се притесняват, че виновникът за гибелта на Калоян е оставен да избяга.  " Животът на брат ми бе лишен. Грубо, ненадейно, грубо. А аз се усещам безпомощен ", признава Цветан Диков, написа Конкурент бг.

На 8 март нещастието се стоварва с цялостна мощ върху видинското семейство, смазано и опустошено след кървавата покруса.
Призори на основен път Е-79, наоколо до разклона за село Ивановци, турски товарен автомобил " МАН " навлиза в насрещната лента и се блъска в микробус " Ивеко ". При зверския удар на място умира 37-годишният Калоян. Безупречен водач със златен ваучър, който се дава единствено на водачи, които повече от 6 години не са направили никакво нарушаване, даже и най-дребното. Две девойки – на 8 и 14 години остават без татко.
Докато почерненото семейство се пробва да откри сили и брод след тежката загуба, турският камионджия напуща видинската болница. Той е освободен от наблюдаващия случая прокурор против " парична гаранция " от 3 000 лв. и възбрана за овакантяване на страната. Броени дни след гибелта на Калоян обаче, от паркинга, където са оставени двете транспортни средства, взели участие в злополуката, изчезва турският ТИР, който би трябвало да е материално доказателство, което поражда редица подозрения у почерненото семейство.
" Според мен е безумно оправданието на прокуратурата, че за причиняване на гибел по несъобразителност, оптималната мярка за неотклонение е парична. Къде и за какво изчезна ТИР-ът, до който през тези дни всеки имаше достъп ", гневи се Вероника Иванова, близка другарка на фамилията. Както тя, по този начин и роднините към този момент безрезултатно търсят отговори на доста въпроси, притесняват се, че виновникът за гибелта на Калоян е оставен да избяга… Съмнения поражда и фактът, че за по-малко от пет дни след тежкия случай на пътя и убийството на видинчанина, обвиняването към този момент е ясно - гибел по несъобразителност. Какво написа в претекстовете на наложената мярка за неотклонение и по кое време е гледана също не е ясно, защото такава информация досега липсва из правосъдните актове, които другояче би трябвало да са обществени.
Подозрения буди и версията на турския водач, вменена прекомерно комфортно - не помнел нищо от случилото се и моментът му се губел в сън. Според очевидци на тежката злополука обаче, лидерът на ТИР-а е подхванал погрешно изпреварване и навлизайки в насрещното платно е помел със страшна мощ видинския микробус, оставяйки лидера му без никакъв късмет за избавление!
" Ужасно и отчайващо е! На какъв брой порти ли не чуках! Нима отнемането на човешки живот е толкоз елементарно?! Някой идва, безнаказано убива и си отпътува. 3 000 лв. - това ли е цената за отнетия живот на моя брат ", пита Цветан. За себе си към този момент е намерил страшния отговор – в България е най-добре да не си българин!
Сломеният от болежка видинчанин е наясно, че никой и нищо не може да върне към живот неговият брат. Съзнава, че никой и нищо не може да размени бащата на две деца, останали сираци. Цветан обаче е решен да извърви пътя до дъно и търси помощ от всеки собствен съгражданин, подготвен да помогне за справедливото отмъщение.
За видинчани това не е единственият случай, в който губят собствен съгражданин поради безнаказано държание на пътя на водачи от прилежащи нам страни. Не е и единственият случай, в който пуснат под гаранция турски жител, става неосезаем за българското правораздаване. Затова и напълно основателно локалните се питат има ли такова и какво още би трябвало да се случи, с цел да се реши затлаченият в безвремието проблем за правораздаването в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР