Съкровени признания пред пловдивския апелативен съд направи 47-годишната Мариана Пейкова,

...
Съкровени признания пред пловдивския апелативен съд направи 47-годишната Мариана Пейкова,
Коментари Харесай

Обвинена в убийството на съпруга си: Убих го, но го обичах много

Съкровени самопризнания пред пловдивския апелативен съд направи 47-годишната Мариана Пейкова, която с нож в корема умъртви 56-годишния си сателит в живота Йордан Иванов. Убийството стана на 24 юни в дома на мъжа, с който Пейкова 16 година делила едно легло.

По време на случая двамата били мъртво пияни - погълнали над 2 л чист алкохол от аптеката, а по-късно и бира.

,,Обичах го доста. Съжалявам, не знаех, че е умрял'', съобщи пред магистратите Мариана. И изиска домакински арест. Те обаче не почетоха молбата ѝ и я оставиха дефинитивно под ключ.

Почти ежедневие били пиянските кавги сред двамата. Така било и в злощастната нощ. Мариана твърди, че Йордан ѝ нанесъл кроше, а тя сграбчила ножа и го наръгала в корема. Острието проникнало на 14 см дълбочина и срязало магистрален кръвоносен съд. Според отбраната на обвинената Йордан изпушил цигара и задремал.

Мариана също легнала при него. Чак на сутринта се открило, че той е мъртъв. Аутопсията установила, че е умрял от остра кръвозагуба. При разпитите Мариана признала, че е създател на действието. Според съседи тя била нападателна, когато пийнела.

Пред апелативния съд стана ясно, че двамата са имали дете, само че заради алкохолната им взаимозависимост то било обещано за осиновяване. Съдът показа, че закононарушението, в което е упрекната - съзнателно ликвидиране, планува затвор от 10 до 20 година и съответната мярка е непрекъснат арест.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР