Съкращаването на 30 000 служители от държавната администрация е шоково

...
Съкращаването на 30 000 служители от държавната администрация е шоково
Коментари Харесай

Синдикатите: Съкращаване на 30 хиляди държавни служители е шоково и ще вдигне безработицата

Съкращаването на 30 000 чиновници от държавната администрация е шоково редуциране. Ако това стане, безработицата ще се усили и ще има митинги . Това съобщи Любослав Костов, основен икономист на КНСБ, пред публицисти след съвещанието на Националния съвет за тристранно съдействие. Думите му идват като коментар на изявление на съпредседателя на " Продължаваме промяната " Асен Василев, че бъдещото постоянно държавно управление има желание да редуцира 30 000 души от държавната администрация до края на 2022 година .

" Първоначалните диспути бяха 30 000 до края на мандата, в този момент станаха до края на идната година, уточни Костов. Някой питал ли ги е тези хора от каква подготовка и преквалификация имат потребност, стигат ли им ресурсите , мениджмънтът по какъв начин ръководи съответните ведомства. Никой не ги е питал, само че бързаме да ги уволняваме. Категорично сме срещу ", съобщи Костов.

Ваня Григорова от КТ " Подкрепа " уточни, че огромна част от държавните институции имат тежък дефицит на фрагменти . Като образец тя даде инспекторите, които наблюдават за управлението и спазването на трудовото законодателство в страната. " Те са към 400, а компаниите са над 400 000 ", осведоми Григорова. " Когато някой се чуди за какво в страната не се съблюдават другояче положителните трудови разпореждания и закони, то е тъй като няма кой да отиде на място и да ревизира. Ако някой се чуди тъй като няма обществени служащи, които да се грижат за най-уязвимите членове в най-бедната страна в Европейски Съюз, то е тъй като имаме малко над 2000 обществени служащи в Агенцията за обществено подкрепяне ", сподели Ваня Григорова.

Според нея, когато Асен Василев за следващ път приказва за редукция в броя на държавните чиновници и като образец даде служителите на реда, е " хубаво да си спомни, че на него му беше детайлно обяснено, че броят на служителите на реда в България не е еднакъв на броя на чиновниците на Министерство на вътрешните работи ".

" Няма накъде, в случай че орежат още повече администрацията, това значи напълно да останем без страна, защото държавната администрация е тази, която организира държавната политика на терен ", акцентираха синдикатите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР