Съжалявам, че гласувах за Васил Терзиев. Така му предайте, щом

...
Съжалявам, че гласувах за Васил Терзиев. Така му предайте, щом
Коментари Харесай

Борисов разочарован: Изпълних дадената дума, но Терзиев е неблагодарен човек, ПП си имат нови ортаци

„ Съжалявам, че гласувах за Васил Терзиев. Така му предайте, щом по този начин го е тълкувал, той е непризнателен човек “. Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, откакто упражни правото си на глас с хартия.

Изборът беше предходната седмица, просто бях дал дума ", разкри той, отговорайки на въпроса елементарен ли е бил изборът му.

И даже смъкна тайната на вота си пред медиите в отговор на въпрос за поддръжката му към Васил Терзиев, претендента за кмет на София от Политическа партия - Демократична България.

" Аз като Иван Костов, не го върша с огромно предпочитание ", не скри Борисов.

 

„ За мен изборите за София завършиха предходната неделя, когато хората имаха опцията фактически да изберат демократ. Сега избираме от това, което има “, добави водачът на ГЕРБ.

 

Помолен да разяснява думите на Васил Терзиев, че се е „ човек, който постоянно се майтапи “, Борисов ядосано му отговори, че е „ непризнателен човек “.

 

Когато публицистите му подсказаха, че поддръжката му е била разчетена като смешка от ПП-ДБ, Борисов отговори: " Съжалявам, че си сложих подписа за неговия номер сега, щом по този начин го е тълкувал ".

 

" По страната ПП-тата влизат в безпринципна обединения. Виждам, че имат нови ортаци. Да не кажат след това, че Радев е неприятен. Пожелавам на всички триумф, пък ще забележим какви ще са следствията ", сподели още пред медиите Бойко Борисов.

 

„ От това, което слушам, такива предложения има в Банкя… Не им прави чест на тези с морала. Гледам, че и машините се чупят основно в София и Варна. Това е една от схемите – в случай че сякаш се счупи машината, в случай че има препис някъде, да превъртат през тях квитанциите...ако се счупи машината, в случай че има препис някъде, да превъртят през тях квитанциите. Но дето се вика, аз моето заричане съм го извършил “, сподели още Борисов, без да изясни на кого какво заричане е дал.

 

Като забележим кой кого е по какъв начин е подкрепял, ще ви кажа ка е функционирала тази сглобка, сподели още Борисов.

 

Борисов в детайли се спря на машинного гласоподаване. Всъщност той го разяснява още на влизане в секцията преди да гласоподава.  " Има ли здрава машина или не останаха? ", обърна се към членовете на СИК той.


Много ми е чудно тези, които приказват за изборната интензивност - какво чакат като подвигнаха преди три години юмруците, продължи Борисов.

Призовах да се гласоподава за ПП-ДБ, тъй като сме в коалиция. Ще забележим кой кого и по какъв начин е подкрепял и ще ви кажа по какъв начин действа тази сглобка в страната, отговори той на сипещите се от всички страни журналистически въпроси.

Нищо не се е трансформирало. Аз си държа на думата. За мен изборите за София завършиха предходната неделя, уточни още един път той.

 

През цялото време Боисов нападаше " Продължаваме промяната - Демократична България ", а в един миг и финансовия министър Асен Василев, без да го загатва категорично, за поръчката за приемането на данъчните закони от държавното управление на следващия ден и изпращането им за разискване в Народното събрание.

 

" Мислят, че отново ще им мине номерът, като авансово създадат нещо, ами в този момент какво да създадем, би трябвало да го подкрепяте ",подхвърли той, че ГЕРБ може да не поддържат данъчните закони, които са въведения към приемането на държавния бюджет за 2024 година

 

По адрес на президента и други политици, които през днешния ден говореха за ниската изборна интензивност, Борисов попита каква чакат да бъде тя, като преди три години " подвигнаха юмруците и направиха партиите да се ненавиждат, да се ненавиждат, да няма даже опция морално, кардинално да се поддържат в подобен миг ". С " юмруците " засяга случая от 2020 година, когато Радев излезе от президентството с вдигнат пестник и извика " Мутри вън " пред протестиращите под прозорците му против тогавашното държавно управление на Борисов и тогавашния основен прокурор Иван Гешев.

 

" В момента има единствено ненавист, единствено анти, то важи и за нас, несъмнено ", разяснява той.


Запитан би трябвало ли да се смени шефът на ДАНС, отвърна: " Защо? Заради кое? Трябваше да има промяна - незабавна, на зам.-министъра, който върви с телефона и снима двата кода. IT-та споделиха, в случай че се чупят машините и някой има двата кода, някой може да манипулира машините. Гледах го Денков по какъв начин се върти към машината и не желаех и аз да наподобявам по този начин комичен ", добави, обяснявайки за какво е избрал да гласоподава с хартия.

" Вече като се каже евроатлантически полезности, към този момент всеки се обръща на другата страна. Всеки си приказва това, което му отърва партийно и едва ли в този безпорядък, който провокират, имат и съображение да го вършат ", продължи да дава отговор на репортерски въпроси Борисов.

" Партията трябваше предходната неделя да има по-висок резултат. Вследствие на ниския ни резултат ние сме в това състояние в София ", сподели в умозаключение той.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР