Съгласно заповед на спортния министър Весела Лечева от 3-ти ноември,

...
Съгласно заповед на спортния министър Весела Лечева от 3-ти ноември,
Коментари Харесай

Васил Антонов-председател на БФШ: Трябва да изправим федерацията на крака - ние сме шахматна сила в света

Съгласно заповед на спортния министър Весела Лечева от 3-ти ноември, Българската федерация по шахмат е получила лиценз от Министерството на младежта и спорта. Това сподели пред публицисти ръководителят на федерацията Васил Антонов, малко преди откриването на обновената шахматна зала на СКШ " Спартак Плевен XXI " в читалище " Съгласие 1869 " - Плевен.

„ Започваме с 31 клуба, като на Управителен съвет в София ще приемем първите си решения по отношение на подготовката, най-близките задания на федерациятаза приемане на още клубове,приемането нив Световната федерация и редица проблеми, които не са решавани през последните към 6 години.

Заедно с клубовете, президентите им, треньорите, състезателите и родителите на децата си слагаме доста съществени цели. Първо, да възстановим шахматната активност, да надигнем федерацията на крайници, споделяйки всички практики, тъй като ние сме шахматна мощ в света и в този момент.

Нашите девойки са девети в света от олимпиадата в Индия и концепцията ни е да протегнем ръце към всички шахматни хора в страната, да се обединим и да надигнем шахмата на крайници “. Това сподели ръководителят на Българската федерация по шахмат Васил Антонов.

Васил Антонов сподели за Дарик радио, че федерацията работи според изискванията, залегнали в Закона за спорта.

„ По тези условия работи самата лицензионна комисия, която утвърди тези 31 клуба като има още към 8 клуба, които могат да бъдат признати след премахване на някои дребни елементи.

Фактически задачата, която си слагаме е да може Българска шахматна федерация – 2022‘ да се разпростре над цялата страна като да можем равностойно да обгрижим цялата територия, с цел да дадем опция на всички, в това число и на подрастващите да се занимават с този прелестен спорт “.

Васил Антонов сподели още:

„ Откриването на клуба на Шахматен клуб „ Спартак – 21 “ е част от дилемите на федерацията - във всеки шахматен център в страната да разполагаме с клуб, треньори, положителни условия, както и с вниманието на общините, бизнеса и на спортните хора, с цел да можем да дадем едно хубаво начало на шахмата у нас “.

Откриването наобновената шахматна зала на СКШ " Спартак Плевен XXI " в читалище " Съгласие-1869 " се състоя единствено часове откакто Васил Антонов е получил лиценза наБългарската федерация по шахмат.



В началото на събитието, той връчи на ръководителя наСКШ " Спартак Плевен XXI " Петьо Маринов алегоричен знак, носещ посланието запобеда.



Специалниятпоздрав към участниците в събитието беше ария на Георги Милтиядов, която извърши ГерганаКарапанова - възпитаничка на Вокална група " Арлекино " при читалище " Съгласие " с началник Вили Боянова.



Последва и обичаен старт нашахматна среща, който дадоха Васил Антонов и ученик наСКШ " Спартак Плевен XXI ".

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР